И двете държави са поставили като свои приоритет сферите на

...
И двете държави са поставили като свои приоритет сферите на
Коментари Харесай

Борисов търси подкрепата на правителството в Сеул за завод у нас

И двете страни са сложили като свои приоритет сферите на образованието и културата. Затова бих извадил най-отпред взаимоотношенията сред нашите университети и академии. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на Южна Корея Ли Нак-йон в Правителствения комплекс в Сеул.

Борисов напомни, че когато през 2017 година корейският му сътрудник Ли Нак-йон е бил у нас, е посетил Софийския университет, който има мощна катедра по кореистика. „ И тук, в Сеул, виждаме нашите преводачи и същите преподаватели от тези катедри и университети “, уточни министър председателят Бойко Борисов.

Той посочи, че във връзка с диалозите за вложения в областта на производството на акумулатори за електрически коли, сме доста покрай развиване на процеса. „ Но защото касае частни компании - уповавам се на цялата политическа поддръжка на нашите сътрудници от държавното управление в Корея, както и на автомобилната индустрия “, сподели премиера и добави, че в областта на туризма се отбелязва предпочитание за прогрес във връзка с бъдеща линия сред двете страни. „ Ще вършим сметки дружно - с полетите до Хърватия дали не може и по какъв метод да прикачим директната връзка и към нас “, добави българският министър председател.

„ Преговорите ни с Фолксваген и оставането на България на финала с Турция доста деликатно се следи в Корея “, уточни още в изказването си министър-председателят. Той изрази вяра, че след диалозите по време на формалното му посещаване в Република Корея, както и утрешната среща с президента на азиатската страна, позициите сред двете страни в сферите от съвместен интерес ще се сближат още повече. А частният бизнес ще бъде толериран да влага в България.

От съвместен интерес са също опциите, които корейските строителни компании имат за вложения в региона на пътната инфраструктура в България. Министър-председателят Борисов уточни, че те биха могли да се включат в редица инфраструктурни обекти у нас посредством механизма на публично-частното партньорство. Българският министър председател подчертава и върху интереса на страната ни да притегли повече туристи от Република Корея. Борисов посочи и смисъла на българо-корейската междуправителствена комисия за икономическо съдействие, която е значим инструмент за взаимоотношение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР