И двете болници изпълняват своите задължения, но дейността им не

...
И двете болници изпълняват своите задължения, но дейността им не
Коментари Харесай

Сметната палата призова за спасение на Националната библиотека

И двете лечебни заведения извършват своите отговорности, само че активността им не е задоволително ефикасна и ефикасна, разгласи ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков във връзка инспекциите, които са направени в лечебните заведения " Майчин дом " и " Св. София ". " Има нарушавания на законодателството в публичните поръчки и ръководството на собствеността ", продължи той.

Необходимо е да се вкарат модерни технологии, добави Цветков. " В " Майчин дом " би трябвало да се усъвършенства базата. Трябва модерна инсталация. Последните 20 години не са правени поправки, в случай че не се броят козметичните. В " Св. София " са правени интервенции, при които лекарите не са били в трудови връзки с болничното заведение. Има непозволено заплащане от 180 000 лева Тези хора, които са оперирали, не са били на главен контракт ", сподели още той.

Един доктор има 500 интервенции, а различен 300. Това в един миг може да се окаже риск. Трябва да има идентична натовареност. Освен това в едната болница пациентите не са имали право да избират доктор, а единствено на екип, което в нарушаване, сподели ще Цветков.

Нашата цел е да дадем справедлива и безпристрастна оценка. Отичаме позитивите, само че и даваме рекомендации къде нещата могат да се подобрят, посочи ръководителят на Сметната палата.

Има притеснително. Националната библиотека е страж на националната памет, само че поради хронично недофинансиране библиотечните единици са изложени на риск от увреждане. Нямат пари за сграден фонд. Този проблем е от 60-е и 70-е години на 20 век. Наличните пространства са непригодни. През зимата темпетаратурите падат до минус 2 градуса, а през лятото стигат до 35, разкри Цветков във връзка одита на Националната библиотека.

Книгите са там, само че една част от тях не са в положително положение. Информационната система обгръща едвам 11% от библиотечния фонд. Те би трябвало да подхващат дейстия. Но освен управата на библиотеката, само че и техният принципал - Министерство на културата, би трябвало да изискат средства. Инициативата е в тях. Ние вършим единствено разбор и оценка, приключи Цветан Цветков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР