И двата парламента показаха, че Има такъв народ иска промяна.

...
И двата парламента показаха, че Има такъв народ иска промяна.
Коментари Харесай

Слави Трифонов няма да е кандидат за депутат, всеки трябва да знае къде си тежи на мястото |

И двата Народното събрание демонстрираха, че ИТН желае смяна. Ако зад над имаше задкулисие, то нямаше да ни разреши да не създадем държавно управление. 

Това съобщи някогашният ръководител на Народно събрание от ИТН Ива Митева по Българска национална телевизия. Проблемите са ужасно доста и би трябвало да приказваме повече за опазване на здравето, обучение, социални дейности, освен закриването на профилирания съд и прокуратура. Трябва хората да ни покажат какви промени желаят, кои са най-важни за тях, сподели още тя. 

Митева съобщи, че съгласно нея няма място в политиката, като разяснява вчерашния скандал с ректора на СУ проф. Анастас Герджиков. Митева описа, че е била снимана със Стоян Денчев на Великден и това е коментирано като връзка с Движение за права и свободи. Всъщност Денчев беше като представител на църквата, от него за първи път чух за държавно управление на смяната. Никой от Има Такъв Народ не използва пръв кабинет на смяната, други го употребяват и може би това потвърждава връзки с Движение за права и свободи, съобщи още Митева. 

Твърдо сме застанали зад Румен Радев, той потвърди, че е мощен мъж и взима смели решения, изясни тя. 

Няма значение дали дадена партия е първа, втора или трета мощ, в случай че няма 121 депутати, уверена е Митева. Тя акцентира, че актуализацията на бюджета не е заслуга на някогашния финансов министър Асен Василев, а на Народното събрание. 

Ще ми се хората да чуват какво им споделяме. Не съм съгласна с такова разграничаване, Христо Иванов - правосъдната промяна, ИБГНИ обществената политика, а Харвард - икономическата политика. Съдебните закони, които бяха импортирани, не бяха положителни, има доста работа по тях, съобщи Митева. 

Тя бе безапелационна, че промени в правосъдната система са нужни, само че има да се разискват доста неща, в това число дали въобще ни е нужен основен прокурор, къде е мястото на прокуратурата, кариерните бонуси в системата и т.н. 

Лятото опазих доктурантура, към този момент съм доктор по конституционно право. Рецензентите доста деликатно наблюдават цитирането под линия. Странно е, че от 2015 година никой не е забелязал плагиатство при Петър Илиев, съобщи Митева. 

Слави Трифонов няма да бъде претендент за депутат. При всичките ми срещи с кандидат-депутатите на Има Такъв Народ аз ги питах за какво желаете да бъдете депутат? Това не е елементарна работа, изискват се знания по процедури, всеки човек би трябвало да реши къде в действителност тежи на мястото си, сподели още Ива Митева. И акцентира, че Трифонов ще продължи да носи своята отговорност, както и до момента. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР