И двамата пилоти на изтребител F-4 на гръцките ВВС, който

...
И двамата пилоти на изтребител F-4 на гръцките ВВС, който
Коментари Харесай

В Гърция съобщиха за смъртта на втория пилот на изтребителя F-4, паднал в морето

И двамата водачи на изтребител F-4 на гръцките Военновъздушни сили, който се разруши в морето в понеделник покрай военновъздушната база Андравида в северозападната част на полуостров Пелопонес, са починали. Това споделиха от Генералния щаб на Военновъздушни сили, оповестява „ Катимерини “.

„ На 1 февруари 2023 година завърши издирвателно-спасителната интервенция за определяне на водача на самолета F-4E Phantom II, 31-годишният капитан Ефстатиос Цитлакидис, извършена след самолетната злополука на 30 януари 2015 година морски благи южно от летище Андравида. Събирането и анализирането на находките [на място бедствие] удостовери гибелта му ", се споделя в изказването.

По-рано щабът заяви за гибелта на различен водач - 29-годишният лейтенант Мариос-Михаил Туруцикас.

В понеделник, незабавно след рухването на самолета, стартира огромна интервенция от въздуха и морето за разкриване на водачите. По-специално два хеликоптера AB-205 на гръцките военновъздушни сили, хеликоптер C-70 на военноморските сили, както и кораби на бреговата защита се втурнаха към региона на бедствието. Спасителите са употребявали подводен робот, който може да се спусне на 100 метра, само че дълбочината на морето в региона на случая, съгласно телевизионния канал ERT-1, доближава 1000 метра.

Според известия в медиите екипажът преди злополуката е отработил сложен полет на височина към 100 м над морската повърхнина. По незнайна причина изтребителят се разруши във водата със скорост 800 км / ч, на мястото на злополуката бяха открити парчета и леке ​​от гориво.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР