И двамата пилоти имат богат опит в скокове и каскади,

...
Коментари Харесай

Пилоти разменят самолетите си във въздуха


И двамата водачи имат богат опит в скокове и каскади, тъй че се чака супер-зрелище. (снимка: CC0 Public Domain)

Двама водачи ще излетят със самолетите си, ще се повдигнат, а по-късно ще се опитат да разменят самолетите си във въздуха – това планува ново авиошоу, което ще бъде стриймвано онлайн в интернет през април.

Още през 2017 година Red Bull снима чифт водачи с уингсьют с бейс скокове, които скачат от планински връх и в преминаващ аероплан, само че е на път да се оправи с нещо надалеч по-лудо. Следващият страховит каскадьор на Red Bull ще бъде събитие, излъчено онлайн, до момента в който двама водачи се пробват да разменят самолетите във въздуха.

“Размяна на самолети “ ще е зрелищен театър, който ще покаже една от най-смелите каскади в небето. Люк Айкинс и Анди Фарингтън ще пилотират самолетите си за издигане до към 42 метра височина. Това е равнището, типично за нормално скачане с парашут. След това те ще изскочат от самолетите си, оставяйки машините да летят празни, и ще се гмурнат към Земята.

„ Въздушни спирачки “ ще забавят ненапълно спускането на самолетите, до момента в който те летят надолу без водачи. Айкинс и Фарингтън ще летят свободно, пробвайки се да разменят самолетите си и да кацнат назад на Земята с тях. Типичното скачане с парашут от сходна височина дава няколко минути време за свободно рухване, преди да се наложи стартирането на парашута, тъй че евентуално това е времевият прозорец, с който двамата водачи ще работят.

Лудото начинание е част от маркетингова акция на Red Bull. Фирмата е известна с това, че влага в нетрадиционно форми на развлечение, свързани с адреналин и занимателни прекарвания.

48-годишният Айкинс има опит в сходни рискови мероприятия: през 2016 година той скочи от аероплан на височина 7620 м без парашут или крила, падайки свободно до дъно, преди да бъде заловен в мрежа с размер 30х30 м. Фарингтън, въпреки това, е най-младият член на екипа на Red Bull Air Force. Той е на 39 години и въпреки автобиографията му да не е толкоз дива като на Айкинс, той е доста умел водач с хиляди скокове с парашут както и каскадьорски осъществявания в Transformers 3 и Iron Man 3.

Каскадата ще се организира в Аризона на 25 април и ще бъде излъчена онлайн по Hulu.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР