И двамата кандидати за довършване мандата на еврокомисар - и

...
И двамата кандидати за довършване мандата на еврокомисар - и
Коментари Харесай

Оставят на ЕК да си избере по-добрия български еврокомисар

И двамата претенденти за дотъкмяване мандата на еврокомисар - и Илиана Иванова от ГЕРБ/СДС, и Даниел Лорер от ПП/ДБ имат висок експертен опит, с доста насъбрани активи в разнообразни области., а Лорер има доста богат опит в нововъведенията и в бизнеса.

В това отношение сме с чувството, че имаме двама доста почтени претенденти и оттук насетне Европейска комисия, следвайки вътрешните си процедури и правила, ще избере един от тях да бъде идващ еврокомисар за България до края на сегашния мандат.

Това съобщи министър председателят Николай Денков след провелото се близо два часа изключително съвещание на Министерски съвет.

Той изясни, че след оповестението на претендентите за еврокомисари за довършаване мандата на български еврокомисар, е изпратено писмо до Европейската комисия. Стриктно спазихме това, което Урсула фон дер Лайен сложи като задължения и благоприятни условия, увери министър председателят.

Денков добави, че във вътрешните процедури на Европейска комисия претендентите за еврокомисари, би трябвало да бъдат по допустимо най-хубавия метод показани в актуалната конструкция за заемане на поста.  докато Иванова има различен опит, само че решението е на база сложна оценка, сподели министър председателят.
 Европейска комисия не бърза да прецизира ресора на новия български еврокомисар
Европейска комисия не бърза да прецизира ресора на новия български еврокомисар

Комисията още не е получила публично предложение от България - схванала имената от новините
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР