И ДПС се присъедини към несъгласието Изборният кодекс да се

...
И ДПС се присъедини към несъгласието Изборният кодекс да се
Коментари Харесай

ДПС пред Румен Радев: Вече сме в реална предизборна кампания


И Движение за права и свободи се причисли към несъгласието Изборният кодекс да се отваря за промени в изискванията на наближаващи парламентарни избори. По време на среща с президента Румен Радев, част от днешните съвещания с парламентарно показаните партии по отношение на провеждането на вота, водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че към този момент се намираме в действителна предизборна акция и да се трансформират изборните правила по това време в никакъв случай не е било добра препоръка, нито у нас, нито в чужбина.

В изискванията на пандемия Карадайъ сложи като проблем за партията провеждането на предизборната акция, която при Движение за права и свободи се случва лице в лице и от врата на врата. " Ще имаме още една задача - да намерим метода за осъществяване на предизборна акция ", сподели Мустафа Карадайъ.

Той очерта и провокациите, които стоят пред организацията на парламентарния избор - построяването на доверие у хората, гарантирането на здравето и сигурността на участниците в изборите.

Лидерът на Движение за права и свободи напомни, че при разглеждането на Изборния кодекс в Народното събрание от партията са призовали да се концентрират върху следните проблеми: огромният брой недействителни гласове, който може да се минимизира с включване на машинното гласоподаване, ограничение на субективния детайл в броенето на гласовете, големият брой сбъркани, подправяни, неподписани или преподписвани секционни протоколи.

Изборите за първи път ще бъдат в условия на пандемия и изискват особено отношение и нараснала отговорност от институции, партии, публични организации, всички политически субекти, тъй че да проведем избори, в които да бъдат обезпечени здравето на българските жители, тяхното конституционно право на глас, без значение дали са в страната и зад граница, да бъде обезпечена бистрота - това сподели от своя страна президентът Румен Радев.

Той увери, че ще се постарае да даде отговор за датата на изборите по най-бързия метод. Радев прикани да се прегледат въпросите, свързани с концепцията за гласоподаване по пощата за българите в чужбина, за видеонаблюдение в секциите, за включването на общинските изборни комисии в тези избори като първото звено, в което да се събират бюлетините от вота.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР