И доволна, и недоволна съм - това заяви след първото

...
И доволна, и недоволна съм - това заяви след първото
Коментари Харесай

Илиана Раева: В България се опитваме на 100% да следваме новия правилник


" И удовлетворена, и недоволна съм " - това съобщи след първото контролно съревнование на самостоятелните гимнастички от националния отбор президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя беше безапелационна, че всички нови показани съчетания са в цялостно сходство с новоприетия устав.

Представените през днешния ден (19 февруари) композиции се отличават с танцувалност и акцентират стила на българската школа.

Контролното завоюва Стилияна Николова.



" Едно такова контролно с аудитория и медии при всички случаи въздейства върху девойките и това нещо би трябвало да го вършим по-често. Композициите са безусловно разнообразни, условията към състезателките са разнообразни и по тази причина се получават към момента такива груби неточности. Дебело желая да подчертая, че България се пробва на 100% да прави новия устав. Виждам, че някои към момента си играят по старите правила. Новият устав изисква радикално друга смяна на отношението към цялото комбиниране, работата по време на тренировки и така нататък Да, композициите са доста положителни, само че, за жалост през днешния ден девойките не съумяха да ги покажат. Те са в доста по-добра форма от това, което демонстрират на контролното съревнование. Отдавам го напълно на това, че е с аудитория и желаят по допустимо най-хубав метод да си покажат композициите. Имам забележки към килограмите на някои от девойките и броя при девойките в националния тим би трябвало да се редуцира, с цел да може да се работи по-добре ", съобщи Раева.

Петата от олимпийските игри в Токио Боряна Калейн сподели единствено 3 свои съчетания.

Снимка: Lap.bg


" Мисля, че в действителност ще бъдат доста атрактивни. Всички доста харесаха бухалките на Боряна. Тя не съумя да ги покаже действително. И удовлетворена, и недоволна съм. Правим нов обръч на Боряна - доста друг от това, което играеше допреди месец. На множеството от експертите остарелият обръч не се хареса. Прави нова комбинация, която е безусловно на 2 дни. На идващото контролно ще може да се види ", разкри Раева.

Тя съобщи, че от родната федерация са подали поръчка на провеждащото се сега Гран при на Русия. От там обаче са им дали отговор, че България може да взе участие единствено с половин състав.

Снимка: Lap.bg


" В Москва не взе участие никой от сериозните ни съперници, като се изключи Русия. Пуснахме поръчка, само че получихме едно писмо, в което ни се сподели, че защото по-късно сме си пуснали поръчката и има рестрикции поради COVID-19, ще ни бъде понижена делегацията на 50%. Тогава отказахме присъединяване в Москва. Ще участваме на всички надпревари, които има, тъй като не се знае кое съревнование отпада. Навсякъде, където има надпревари, сме писали безспорни цялостни тимове на България ", съобщи Раева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР