И до днес не е известно кой е написал книгата,

...
И до днес не е известно кой е написал книгата,
Коментари Харесай

Мистериозният Ръкопис На Войнич Разкрива Тайните На Извънземни Светове!

И до през днешния ден не е известно кой е написал книгата, а въглероден разбор демонстрира, че тя е написана сред 1404 и 1438 година. Заради енигмата, която ръкописът заплита, той е определян като най-тайнственият ръкопис в света.



Въпреки компликацията към неговото разшифроване, съществуват няколко хипотетични теории за възникването на ръкописа и изгодата от него за хората от Средновековието.

Най-популярната доктрина е, че в действителност Ръкописът на Войнич е лекарски алманах и от неговите страници се вижда основата на актуалната медицина. Смята се, че многочислените илюстрации на билки и растения демонстрират, че книгата е написана от алхимик.
" >
В нея обаче много в детайли са описвани и разнообразни небесни обекти , за които хората от Средновековието даже не са предполагали, че са съществували. Още по-внушителното е, че приложените карти и чертежи са извънредно точни.

Именно поради това част от откривателите допускат, че ръкописът е дело на извънземна цивилизация.

Част от откривателите дефинират като създател на книгата Роджър Бейкън – един от най-известните алхимици на предишното. Други пък имат вяра, че самият Михаил-Уилфрид Войнич е написал тайнственото четиво.

През 2013 година учени от Аржентина и Англия открили, че текстът е издигнат по семантичен модел и теоретично може да бъде разшифрован. Анализи са посочили, че текстът е писан в италиански жанр, само че е съвсем несъмнено, че създателят не е европеец.

Специалисти от университета на Делауеър считат, че ръкописът е написал от ацтеките, само че лингвисти и криптолози са скептични към тази доктрина.

Учените от всички сфери обаче се сплотяват към мнението, че Ръкописът на Войнич носи значимо обръщение, което би трябвало да бъде разкодирано.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР