И днешният ден бе един от многото, в който се

...
И днешният ден бе един от многото, в който се
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: енергийни мерки в Германия, гонки в България

И днешният ден бе един от многото, в който се говореше за сила - газ и ток. Най-вече в Германия - водещата европейска стопанска система. За всички е ясно, че в случай че тя “спука гума ”, цялата кола на континента ще затъне в канавка.

Днешният ден мина с оповестяване на ограничения, планове, резултати и така нататък в Берлин.

Първо стана ясно, че газохранилищата в Германия са запълнени на 85 %, октомври е подсигурен. Пести се, производството е намаляло, а това неприятна вест.

Украйна е подготвена да доставя на Германия ток, с цел да й помогне да преодолее очертаващия се недостиг. Това съобщи украинският министър председател Денис Шмихал, който е на посещаване в Берлин.

И за край по тематиката - около показания трети пакет с ограничения за подкрепяне на жителите против инфлацията от страна на Олаф Шолц и съдружните му сътрудници, бе оповестено, че Германия ще вкара горна граница на цените на тока, с цел да облекчи семействата.

Берлин счита да вкара нов налог върху изключителните облаги от тока, които сега вършат енергийните компании.

В същото време България замязя на екшън филм, в който гонките по пътищата са по няколко дневно.

Пътни служители на реда от ОДМВР София задържаха 24-годишен недееспособен лидер, избягал от бензиностанция с автомобил с регистрационните номера на различен. 

При гонене и заградителни дейности край София пък бе арестуван микробус, превозвал група мигранти. Заловен бе е 31-годишният водач, опитал да избегне полицейската инспекция. Той тръгнал да бяга, скачайки от буса, който пък се блъснал в спрели коли.

Вече започнаха възстановителните действия в карловските и пловдивски села от наводненията. Един от многото проблеми на бедстващите хора е възприятието им, че са били изоставени, че реакцията от институциите е закъсняла.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР