И днешния ден продължава преносът на сахарски прах през страната.

...
И днешния ден продължава преносът на сахарски прах през страната.
Коментари Харесай

Мръсен въздух в Пловдив заради прахови частици, нездравословен е за чувствителните групи

И днешния ден продължава преносът на сахарски прахуляк през страната. В Пловдив се регистрира замърсяване на въздуха с фини прахови частици от вида PM10. Концентрацията му е превишена, регистрират измервателните устройства в " Каменица " и " Тракия ". Това прави общото положение на качеството на въздуха в границите на града неприятно и се предлага хора с дихателни и респираторни проблеми да са с нараснало внимание. 
Прочетете още
Независима платформа за следене на замърсяването на атмосферния въздух също регистрира неприятно качество в Пловдив. Според AccuWeather въздухът доближи високо равнище на замърсяване и е вреден за чувствителни групи . Препоръчва се да те да понижат времето, прекарвано навън, изключително при признаци като усложнения с дишането или неспокойствие на гърлото.

Състоянието му е била като и през вчерашния ден, само че прогнозите са през днешния ден въздушните потоци да са най-вече от северозапад, а концентрацията на сахарски прахуляк над страната да стартира да понижава. Преносът му е събитие, всекидневно за България. В пролетните месеци атмосферната циркулация релативно постоянно води до заслепение на частици от пустинята Сахара, които с юг-югозападен транспорт доближават и до нашата страна.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР