И днес, за пореден ден, облачността ще се задържи по-често

...
И днес, за пореден ден, облачността ще се задържи по-често
Коментари Харесай

Остава облачно, но с по-високи дневни температури

И през днешния ден, за следващ ден, облачността ще се задържи по-често забележителна.

Максималните температури ще са малко по-високи, спрямо през вчерашния ден, сред 10° и 15°, само че със слаб до сдържан северозападен вятър ще прониква по-студен въздух и на следващия ден се чака краткотрайно захлаждане.

Предимно облачно ще остане и през нощта, а вятърът краткотрайно ще отслабне. Минималните температури на следващия ден заран ще са в необятни граници - от към минус 1° в котловините в Западна България до 8° на морския бряг.

В петък облачността ще е променлива, по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Северозападният вятър ще се усили, като най-ветровито ще бъде в Дунавската низина и Източна България. Максималните температури едва ще се намалят и ще са сред 8° и 13°, в София - към 7°.

По-често облачно ще бъде времето и на морския бряг. Вятърът ще е сдържан, краткотрайно мощен, с посока от запад-северозапад, а вълнението на морето ще бъде едва.

В планините ще бъде доста прохладно с сдържан и мощен вятър от север-северозапад. И там облачността ще се задържи забележителна, без превалявания.

Температурите ще се намалят и оптималните в курортите ще са от 0° на Алеко, 1-2° в Пампорово и Боровец, до 5° в Банско.

Ветровито време и захлаждане освен у нас, само че и на всички места на Балканите. В южните елементи на Гърция ще има превалявания от дъжд, а в северните региони на Румъния ще превалява и дъжд, и сняг, и там ще има условия за формиране на поледици.

Облачно, прохладно и с превалявания от дъжд и сняг ще е времето и в северните и североизточни региони от Европа. Слънчево ще се задържи в югозападните елементи от континента. По-топло от нормалното за сезона ще бъде на Пиринеите и на Британските острови.

У нас през почивните дни следва стопляне, по-съществено в планините, където ще бъде и извънредно топло за това време от годината. Ще бъде и слънчево, само че в неделя, със стихването напразно, още веднъж ще има региони със утринни мъгли.

В началото на новата седмица се чакат превалявания и захлаждане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР