"И днес, в деня на кончината на леля Ванга преди

...
"И днес, в деня на кончината на леля Ванга преди
Коментари Харесай

През 1987 г. Ванга издала тайна, която не дава покой на цяла България и до ден днешен

"И през днешния ден, в деня на кончината на вуйна Ванга преди 24 години не бяха малко хората, които уважиха паметта й. Сами изчакваха, с цел да не се събират начесто в черквата и към гроба й. Запалваха по свещичка и погалваха лика й. Иначе, заупокойната молитва беше отслужена в събота преди обед, когато е денят на умрелите ", това сподели Серафим Иванов, шеф на Храмов комплекс Рупите, представен от /.


Серафим Иванов и Ванга

„ Гробът на Левски е в черквата „ Свети Никола “ в София “ - това са сакралните думи, които пророчицата Ванга доверява само на Павел Кипров от симитлийското село Черниче. Тази загадка тя му разкрива още през далечната 1987 година, а той я показа пред пишещия тези редове преди години.

Въпреки, че публичност на този факт се даде още тогава към момента хората, от които зависи да ревизират тези думи на Кипров не ги взимат на съществено и още не се наемат да ги ревизират.

“Наближава денят, в който ще се открие гробът на Левски, показа неотдавна още веднъж Кипров. Защото второто изречение на вуйна Ванга тогава беше: “България ке тръгне нагоре, когато се открие гроба на Левски. Свидетел на този диалог с пророчицата беше моят другар Славчо Димов от Симитли”, споделя Кипров.

Кипров се среща с вуйна Ванга през 1964 година, когато неговия чичо Владимир Филаретов го води за първи път при нея. Покрай чичо си става непосредствен с вуйна Ванга и постоянно отскачал до Петрич или Рупите. Помагал й в градината или й оправял това това по къщата. “Аз чета доста историческа литература. Тогава, през 1987 година преди малко беше излязла втората книга за Николай Хайтов за гроба на Левски и когато седнахме с вуйна Ванга на раздумка аз я попитах ей по този начин, апропо: “Ти ли му сподели на Хайтов къде е гробът на Левски?”.

Тя замълча за секунди, обърна лице към мен и в познатата си поза, с ръка върху библията ми споделя: “Що ме набеждаваш, че аз съм му споделила. Не е там, където той написа. Искаш ли да ти кажа къде е гробът на Левски? Затаихме мирис със Славчо, а тя продължи: Дарявам тайната за гроба на Левски на тебе. Разполагай с нея и я използвай по този начин, както намериш за добре. Левски е в черквата “Свети Никола” в София!”

В София има две църкви, познати като “Свети Никола”. Едната е против Софийската митрополия в центъра на града, а другата, по-голямата е в градинката на улица”Опълченска”. Без подозрение става дума за първата, дребната черква, тъй като другата е издигната след гибелта на Апостола. Според Кипров наближава денят, в който същинският гроб на Левски ще бъде открит.

Иска се само предпочитание и воля от хората, от които зависи това. Както от Светия Синод, по този начин и от кметството. С един по-мощен металотърсач това е работа за минути време. Защото тогава пророчицата му е споделила още, че и той самият ще участва на разкопаването на гроба. ”Търсете кръста”, му е споделила тя. Тоест Левски е препогребан тогава от своя другар отец Софроний в пръстения под на дребната черква “Свети Николай Мирликийски”.

Кипров има още два диалога с вуйна Ванга за гроба на Левски. Тя му е споделила, че тялото на Апостола е било изровено от неговия непосредствен другар дякон Софроний, който служел в същата черква "Свети Никола ". Неведнъж Левски се е криел при него, когато е идвал в София. Делели са всичко, завивали са се с една рогозка в студовете през зимата.

Дякон Софроний изкопава мъртвото тяло на приятеля си на втората нощ след обесването му и го завива в същата тази рогозка. Тя му е била постелка, а след това става и покров. После Софроний го понася към църквата. Разстоянието не е било огромно. Първата нощ Софроний оставя натрупа под одъра. Не е имал сили да копае замръзналата земя. След това го поставя в гроб. В него поставя железен кръст. Вероятно сребърен. Тя беше уверена, че всичко се е случило тъкмо по този метод, предава думите на пророчицата Павел Кипров.

При едно от редките си пътувания до София вуйна Ванга отива да се черкува в същата черква «Свети Никола», свидетелства още Павел Кипров. Дякон Софроний е погубен малко след гибелта на приятеля си Васил Левски. Така истината за гроба на своя другар той отнася със себе си. Павл Кипров научава още доста неща при срещите си с пророчицата.

Но не ги споделя на всеки. Той удостовери единствено, че в действителност той и чичо му избавят живота й, тъй като близки до нея се пробвали да я отровят. Веднъж двамата я заварват в тежко положение, на легло: „ Умирам”, простенала пророчицата. Оказало се, че някой я е тровил с храната. Тя съумяла да се излекува от отравянето, само че отказвала да се храни, с цел да не й сипят отново нещо в храната. Не била яла нищо от три дни, съмнявала се във всеки. „ Беше си отишла”, споделя Павел Кипров.

След увещания пророчицата се съгласила да се храни единствено в случай че брачната половинка на чичо му Владимир Филаретов готви яденето. Седмици наред Кипров или чичо му пътували от Черниче до Рупите, с цел да носят на вуйна Ванга прясно сготвена храна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР