И днес трийсетина планински спасители и доброволци издирват в Калоферския

...
И днес трийсетина планински спасители и доброволци издирват в Калоферския
Коментари Харесай

Продължава издирването на изчезналите под връх Ботев старозагорци

И през днешния ден трийсетина планински спасители и доброволци търсят в Калоферския балкан двамата старозагорци, които изчезнаха под връх Ботев. Това оповестиха за от Планинската избавителна работа.

Акцията е стартирала рано тази заран, само че към този момент няма нова диря от 42-годишния Атанас Пенчев и 17-годишния му наследник Андриан.



Както към този момент заяви, нощес стана ясно, че в следобедните часове през вчерашния ден, при обхода наоколо до подслон „ Рудината “ (Бункера), планинските спасители и доброволци са намерили първенец, който евентуално е принадлежал на някой от търсените. Проверени са били всички постройки, в които изгубените биха могли за намерят заслон, само че двамата не са били открити.



Днес времето в Балкана е много по-добро от предходните два дни, като най-малко няма вятър, заяви кметът на Калофер Румен Стоянов, който следи от близко акцията по издирването. Екипите ще продължат да търсят изчезналите до края на деня, посочи той.

Припомняме, че бащата и сина се изгубиха на слизане от връх Ботев на 5 февруари. Оттогава няма информация за местоположението им, а телефоните им не работят.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР