И днес ще продължат консултациите на президента с парламентарно представените

...
И днес ще продължат консултациите на президента с парламентарно представените
Коментари Харесай

Консултациите при президента: „Възраждане“ и Радев в спор за референдума за еврото

И през днешния ден ще продължат консултациите на президента с парламентарно показаните партии преди връчването на първия изследователски мандат за ново държавно управление. Ред е на опозицията.

Румен Радев и екипа му се срещнаха с „ Възраждане “. На срещата участват Костадин Костадинов, Петър Петров и Цончо Ганев.

„ Позиционирахте се като съпротива. Обществото е наясно с вашите рецензии към властта. Какъв е шансът да се образува държавно управление? При крах за първия и втория мандат – подготвени ли сте да предложилите формула? “, сподели президентът.

„ Винаги сме подготвени. Имаме подготвен кабинет. В момента конфигурацията обслужва непознати посолства. Парламентарни избори сега са наложителни. Преди три години страната ни беше с 220 хиляди по-голяма. Сега на процедура сме под 5 млн. души. Този политически модел не просто е нездравословен, само че убива страната. Затова предварителните избори са наложително. Нужна е смяна на модела, в който държавните управления се назначават от непознати посланици. Националният интерес изисква предварителни избори “, уточни Костадин Костадинов.

Те пишат нов документ, научи bTV

„ Вие също имате виновност, че обстановката в страната е такава. Миналата година референдумът за еврото беше тежко погазен. Трябваше да застанете в позиция на отбрана на българския народ, а вие не го направихте. Вярвахме в президентството и Конституционния съд като отпора на правото. Сега не имаме вяра в нито една институция. С вашето държание узаконихте беззаконието “, добави ръководителят на „ Възраждане “.

„ Това е погрешно. Аз се управлявам само от Конституцията. Без решение на Народното събрание аз не мога да разпиша декрет за осъществяване на референдум. Няма по какъв начин да свикам референдум.

Категорично поддържам тезата, че волята на българския народ би трябвало да е почетена. Мястото на този спор е в Народното събрание. Когато имате решение там, ще имате декрет “, изясни Румен Радев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР