И днес се очакват опашки от автомобили в бензиностанции в

...
И днес се очакват опашки от автомобили в бензиностанции в
Коментари Харесай

Експерт: Няма никакви условия за шоково поскъпване на горивата, това е спекулация

И през днешния ден се чакат опашки от коли в бензиностанции в страната. Струпването на коли стартира през вчерашния ден късния следобяд, след клюки в обществените мрежи за скок в цените и липса на горива.

От Петролната и газова асоциация разясниха, че на този стадий не се чака шоково повишаване на цените. А наличия на горива у нас имало задоволително. От там обаче прецизираха, че като резултат от повишеното ползване, тук-там може да се стигне до краткотрайно привършване на наличните количества.

„ Няма неналичия на горива в страната, рафинерията работи, от „ Лукойл”-България ни увериха, че всичко е под надзор, горива има и ще има. И сега на пристанищен терминал „ Росенец” разтоварват суровина”, съобщи пред Нова телевизия Светослав Венчев от Българската петролна и газова асоциация.

По отношение на цените, той е безапелационен, че на всички бензиностанции, които членуват в асоциацията, цените са много под 3 лв.. „ Няма никакви условия все още за шоково поскъпване”, съобщи Венчев.

Той е безапелационен, че вчерашното повишаване на техните обекти е било единствено с няколко стотинки, а повода е, че цените на дериватите и суровия нефт вървят на горе.

„ Ще има евентуално покачване през няколко дни, през седмица, с няколко стотинки нагоре. Ситуацията е сложна за прогнозиране”, сподели Венчев.

Премиерът Кирил Петков предизвести нощес с обява в профила си във Фейсбук, че „ без никаква причина сега се всява суматоха за горивата”. Той акцентира, че един танкер е разтоварил в сряда, а други два се чакат за разтоварване и написа още „ гориво има и няма никакъв късмет да спре или да свърши”.

Петков добави, че ще изиска инспекция от страна на Комисията за защита на конкуренцията, с цел да се обясни от кое място потегля спекулацията с цените на горивата. Премиерът отговори и на клюки, че България ще изпраща бойци в Украйна, като ги назова „ следващата хибридна лъжа”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР