И днес се очаква украински бежанци да излязат на протест,

...
И днес се очаква украински бежанци да излязат на протест,
Коментари Харесай

Украински бежанци в "Златни пясъци" протестират срещу преместването в държавни бази

И през днешния ден се чака украински бежанци да излязат на митинг, този път в комплекса " Златни пясъци " край Варна. Причината е преместването им в държавни общински бази.

Бежанците се надяват да бъде взето съответно решение, тъй че да са спокойни, както и да има изясненост за хотелиерите, в чиито бази към момента са настанени.

В трите хотела на Преслав Луканов в " Златни пясъци " са настанени 100 души. Казва, че все още представители на управляващите не са се свързвали с хотелиерите и че организацията не е добра.

" Информацията, която имаме е само от медиите. за разлика от предното пренасяне в края на май месец, в този момент организацията куца. Поне тогава имаше изясненост, че ще има рейсове за транспортиране, влакове, до момента в който все още това е изцяло неразбираемо по какъв начин ще се случи ", обяснитой.

Всички хотелиери записват украинските бежанци в единна система.

Настанените бежанци са най-вече майки с деца. " Проблемът с преместването е фактът, че към този момент започнахме да се интегрираме ", споделя една от тях. Родителите са намерили работа, доста от децата към този момент посещават български учебни заведения, в това число имат и персонални лекари във Варна.

До момента е ясно, че от 1 до 15 ноември страната ще се изплати парите за останалите в хотелите бежанци, само че има много неизплатени остарели отговорности, изясни Преслав Луканов. Притеснението му е, че поради периодите на разглеждане на жалбите средствата може да се забавят или въобще да не дойдат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР