И днес продължават усилията на Мозамбик и Малави за спасяване

...
И днес продължават усилията на Мозамбик и Малави за спасяване
Коментари Харесай

Броят на жертвите на циклона Фреди в Мозамбик и Малави надхвърли 270

И през днешния ден не престават напъните на Мозамбик и Малави за избавяне на оживелите след тропическия циклон Фреди, а броят на жертвите надвиши 270, откакто двете африкански страни бяха връхлетени от една от най-силните стихии, регистрирани в миналото в южното полукълбо, съобщи Ройтерс.

В края на предходната седмица " Фреди " удари южната част на африканския континент за повторно в границите на месец, а службата за справяне с изключителни обстановки разгласи, че броят на жертвите е общо 225. Пострадали са 707 души, а 41 се считат за изчезнали.



Общият брой на починалите, откакто през февруари " Фреди " за пръв път връхлетя на континента, сега е повече от 270 в Малави, Мозамбик и Мадагаскар. Районът към финансовата столица Блантайър е измежду най-тежко потърпевшите.

Няколко наводнения и свлачища отнесоха домове , унищожиха мостове и пътища.

" Приоритетът ни в този момент, като си даваме сметка какво се случи, е да търсим и спасяваме хора в най-пострадалите райони. Спасихме хиляди, само че с хиляди други към момента не можем да се свържем ", сподели Пауло Томас - представител на организация за справяне с изключителни обстановки в Келимане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР