И днес продължават разговорите по най-важните въпроси за Европа. Втори

...
И днес продължават разговорите по най-важните въпроси за Европа. Втори
Коментари Харесай

Европейска политическа общност: Втори ден от форума без присъствието на Русия и Беларус

И през днешния ден не престават диалозите по най-важните въпроси за Европа. Втори ден водачите на страните от Стария континент са в Прага за срещата на Европейската политическа общественост.
Смятам, че е доста значимо, че обменихме отзиви, поради съветската експанзия, обстановката със сигурността и терзанията, които имаме за интернационалния ред и разпоредбите, свързани с него.
Кая Калас, министър председател на Естония

На този декор Беларус и Русия не бяха поканени на форума, което съгласно белгийския министър председател е знак какъв брой изолирани са двете страни. Украинският президент Володимир Зеленски на собствен ред разгласи във видеообръщение, че съветската експанзия против страната му би трябвало да бъде отблъсната, " с цел да не стигнат съветските танкове до Варшава или още веднъж до Прага ".

А във връзка с енергетиката - една от главните тематики, някои от водачите дадоха обещание да работят за стабилизиране на пазарите. Премиерът на Люксембург разгласи, че от Норвегия са дали обещание да употребяват оптимално потенциала си, с цел да оказват помощ на европейско равнище.

Британският министър председател Лиз Тръс също участва на срещата. По време на свое изказване тя акцентира, че форумът е мотив за присъединяване в полемики с европейските водачи. А за съмненията си дали Еманюел Макрон е другар или зложелател на Англия, към този момент е безапелационна - френският президент е другар.

На масата за диалози имаше и противоречиви тематики - да вземем за пример Сърбия беше помолена да се причисли към Европа в глобите против Русия. А турският президент Ердоган - да улесни присъединението на Швеция и Финландия към НАТО.

Първият ден от срещата включваше поредност от кръгли маси и двустранни диалози, а през днешния ден продължава с неофициална среща.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР