И днес продължават огледите и проверката на протоколите, относно стопанисването

...
И днес продължават огледите и проверката на протоколите, относно стопанисването
Коментари Харесай

Късо съединение е причината за пожара в Пампоровата къща в Пловдив?

И през днешния ден не престават огледите и инспекцията на протоколите, по отношение на стопанисването на Пампоровата къща в Стария град на Пловдив. Снощи в постройката, която е монумент на културата от локално значение, породи пожар, при който бяха наранени 15 квадратни метра от покрива. Изгоряла е и една от стаите, само че вреди по фасадата няма. Въпреки че по проект електричеството в къщата е трябвало да бъде изключено, защото тя не се употребява през зимата, най-вероятната причина за случая е късо съединяване в бойлер на втория етаж. Сградата служи за вип гардеробна на участниците в концертите и спектаклите на Античния спектакъл в града. От общинския институт „ Старинен Пловдив “ обявиха, че и Пампоровата къща, като всички техни обекти, е застрахована и следва процедура за спешен ремонт.
" Къщата е монумент на културата от локално значение, предадена е за ръководство на Старинен Пловдив и се употребява за ВИП гардеробна към Античния спектакъл, сега къщата не се употребява, тъй като и сме в неактивен сезон ", сподели доцент Елена Кантарева- шеф на ОИ „ Старинен Пловдив “.
Няма да се забавят ремонтните действия, тъй като към този момент има направени проекти. Ще бъде тествано и кой е стопанисвал къщата-паметник на културата.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР