И днес продължаваме да публикуваме откъси от интервюто на шефа

...
И днес продължаваме да публикуваме откъси от интервюто на шефа
Коментари Харесай

Microsoft: Нямаме намерение да „деконзолизираме“ Sony и Nintendo

И през днешния ден продължаваме да публикуваме фрагменти от изявлението на шефа на гейм звеното в Microsoft Фил Спенсър за Kinda Funny Xcast, в което той приказва по разнообразни въпроси, свързани с упоритостите на компанията в света на видеоигрите, договорката с Activision Blizzard и по други тематики.

В последните десетина години като че ли забравихме за така наречен „ конзолни войни “, а в случай че е имало такива, то Sony сигурно с изкарването на пазара на PS3 и PS4 по-скоро ги е спечелило. И не става дума несъмнено за самите машини, като такива, а всички тези ексклузиви, с които японската компания не престава да радва притежателите на PlayStation конзоли – от Yakuza, inFamous, Metal Gear Solid, Souls сериите и Bloodorne до Last of Us, God of War, Ghosts of Tsushima, Spider-Man, Uncharted и други На сцената се завърна съществено и различен състезател – Nintendo със Switch. А къде са Microsoft и Xbox? Фил Спенсър знае тъкмо къде е американската компания в тази ситуация и знае, че ще е мъчно. В същото време, Microsoft не имат намерение да работят с експанзия и метода на компанията ще продължи равномерен и сигурен.

„ Не сме тук, с цел да деконзолизираме Sony или пък Nintendo. Тук няма едно-единствено решение или пък последна победа за нас. И знам, че ще разстроя много хора, само че истината е, че когато си трети на конзолния пазар и горните двама играчи са толкоз мощни и в някои случаи имат този съответен фокус над сключването на покупко-продажби и други неща, които вършат работата ни в Xbox, като екип толкоз сложна, то никой не ни е отговорен, с изключение на ние самите “, признава искрено Спенсър. И тази смяна не може да се реализира с вълшебна пръчка.

„ Виждам непрекъснато тези мнения по какъв начин, в случай че просто сме започнели да вършим страхотни игри, нещата ще се извърнат. Но това просто не е правилно, по какъв начин със страхотни игри – ей по този начин внезапно, статуквото ще се промени коренно. Ние загубихме в най-лошото време за това – поколението на Xbox One, в което всеки построи своята библиотека от игри “, продължава Спенсър. „ Това по какъв начин със страхотни игри ще променим нещата… просто не кореспондира с действителността “. Той напомня, че 90% от хората, които през днешния ден или на следващия ден ще си купят подпора, ще го създадат, с цел да сменят поколението, не марката на конзолата. И няма по какъв начин една или две игри да трансформират това. „ Не съществува действителност, в която изваждаме Starfield, който получава 11 от 10 звезди и хората стартират да продават PS5 конзолите си. Това няма да се случи “. Стратегията, която Спенсър счита, че компанията би трябвало да следва е да се придържа към абонаментната услуга Game Pass, към тактиките за клауд гейминг с xCloud и методът, по който игрите, които издава Microsoft биват разработвани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР