И днес продължава да има червен код в наводнената италианска

...
И днес продължава да има червен код в наводнената италианска
Коментари Харесай

Няма загинали или изчезнали българи при наводненията в Италия

И през днешния ден продължава да има червен код в наводнената италианска област Емилия-Романя. В най-пострадалия регион Романя живеят над 2000 българи. До моменте няма регистрирани измежду починалите и изчезналите.

 

Почетният консул на нашата страна за област Емилия-Романя Франко Кастелини е доста угрижен поради пагубната обстановка. В изявление за БНР той описа по какъв начин в началото всичко е почнало с ураганен вятър от към морето, заляло цялото крайбрежие и съпроводен от мощните и непрекъснати проливни дъждове, и по този начин изяснява създалия се унищожителен резултат от прелелите реки, потоци и канали.


„ От това географията на Романя не в към този момент същата “, сподели Франко Кастелини и посочи:

“Тази обстановка провокира доста огромен брой от търсени и евакуирани. Според информацията която имам аз, измежду починалите и изчезналите няма българи. Разбира се, нещата занапред ще се изяснят “.

По домовете си се завръщат към този момент 10 000 души, евакуираните са 26 000. Премиерът Джорджа Мелони дойде от Г-7 от Япония непосредствено в най-пострадалия от наводнението регион Романя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР