И днес продължава акцията по издирването на 12-годишния Александър от

...
И днес продължава акцията по издирването на 12-годишния Александър от
Коментари Харесай

И днес продължава акцията по издирването на 12-годишния Александър от Перник

И през днешния ден продължава акцията по издирването на 12-годишния Александър от Перник, който от петък е в неопределеност. Продължават и да постъпват сигнали за възможното засичане на детето от жители, само че без резултат.

От през вчерашния ден и водолази се включиха в интервенцията, като тествани бяха две от езерата в пернишкия квартал " Калкас ", както и водите на двете езера край манастира " Света Петка ".

" Познавам бабата на детето. Тя ни показа, че детето е вербално, може да приказва, не е нападателно, само че би трябвало да бъде извикано с по-мил звук. Няма да пристигна незабавно при непознати, само че няма и да реагира нападателно. Каза, че в случай че му кажеш ела Саше, ще ти дам шоколад, незабавно ще пристигна, тъй като го подлагат на специфични диети ", съобщи в " Денят стартира " Ирина Тонева, доброволец в акцията по издирването.

Бабата на момчето е удостоверила, че и различен път е имало случаи, в които Сашко се е губил, само че за малко.

" По думите на баба му, в случай че е в центъра, може да се оправи да стигне до дома си, има ориентировка, не е с тежка форма на аутизъм ", разяснява Ирина Тонева.

Днес има начертана карта с разнообразни региони, които ще бъдат обходени с вярата да бъде открит 12-годишният Александър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР