И днес президентът Румен Радев не коментира кога ще връчи

...
И днес президентът Румен Радев не коментира кога ще връчи
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Томислав Дончев би бил идеален премиер в едно програмно правителство

И през днешния ден президентът Румен Радев не разяснява по кое време ще връчи първият изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-. А макар редицата срещи сред политическите сили през миналата седмица, към момента няма изясненост дали ще бъде събрано болшинство, което да поддържа възможен кабинет. 

" Важно е да има държавно управление ", разгласи на военния церемониал президентът Румен Радев, само че не разяснява по кое време ще стартира процедурата за връчване на първия мандат. 

Пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев  Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на районното съобщи, че експертен кабинет на Борисов е добър вид за разрешаване на политическата рецесия и разгласи, кой би трябвало да седне в премиерското кресло.  

" Ако е политическо държавно управление, един Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител - който е интелигентен, образован, който знае всичко за България, за Европа за светам който продължава да гради мостове, споделя едно изречение, само че свястно - за мен той е съвършен, в случай че кажем програмно държавно управление. Човек, който ще избута България със страшна мощ, а няма да я забие в пропастта, както направи Кирил Петков ", съобщи Плевнелиев.

Според него сега е нужно държавническо мислене и обединяване към първия мандат. 

" Най-силно би било това държавно управление да бъде подкрепено и от ПП-ДБ. Защо не, в случай че целта е Еврозона, Шенген, промяна - това държавно управление ще ги направи, дано ги поддържат. Казаха, че няма, тъй като на буквичката " Ф " застанали в коридорите на Народно събрание като малко дете, като общоприети популисти, единствено на тяхното или на никой различен ", добави Плевнелиев.

Междувременно втората политическа мощ отхвърля да даде поддръжката си за първия мандат. Пред Bulgaria ON AIR учен Николай Денков коментира, че в случай че се стигне до втория мандат, те са подготвени да го осъществят.  

" От деня, в който бяха оповестени резултатите на изборите, до през днешния ден, ние чакаме ГЕРБ- да реши какво ще прави. Вместо да дискутираме нашия избор какъв е, би трябвало да дискутираме избора на. Борисов и хората към него са царе в това да търсят пояснение, за какво нещо не са свършили, а тяхната работа в този момент е те да образуват държавно управление ", съобщи акад. Денков.

Според оферти за министър председател от ПП-ДБ, си търсят опрощение, с цел да не поддържат състав на кабинет с втория мандат. 

" Това, което се оказа, е че те не чакаха ние да извадим състав на кабинет. Когато ние извадихме този състав, и той беше относително добър, те трябваше да си измислят по какъв начин да избягат от тази обстановка. Начинът, по който взеха решение да се измъкнат, е да стартират да подлагат на критика това, което до през вчерашния ден изглеждаше добре ", разяснява посоченият за министър председател от ПП-ДБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР