И днес почти в цялата страна ще бъде горещо с

...
И днес почти в цялата страна ще бъде горещо с
Коментари Харесай

Летни жеги с температури до 35° днес

И през днешния ден съвсем в цялата страна ще бъде горещо с оптимални температури сред 30° и 35°, по Черноморието - от 25° до 28°

Ще се задържи най-вече слънчево, единствено на обособени места, основно в планинските региони, за малко ще превали. В източните елементи от страната ще продължи да духа до сдържан североизточен вятър, е прогнозата на

През нощта ще е най-вече ясно и безшумно, а на следващия ден денят още веднъж ще стартира със слънчево време.

В следобедните часове обаче ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там основно в Централна и Източна България ще превали и прегърми, а в източните региони от страната превалявания ще има и през нощта против понеделник. Максималните температури ще се задържат високи - сред 30° и 35°. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

На морския бряг ще бъде най-вече слънчево, само че на доста места вечерта и през нощта против понеделник ще превали и прегърми.

През деня ще духа бриз, а оптималните температури ще са сред 26° и 31°. Температурата на морската вода е 20-24°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините също ще доминира слънчево време, само че и там след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до сдържан вятър с посока от север-северозапад. Максималните температури в курортите - от 17° на Алеко до 28° в Банско.

За следващ ден температурите на Балканите ще останат по-високи от нормалните за началото на юни, а в множеството региони ще бъде слънчево. превалявания от дъжд, тук-там и гръмотевици, ще има северната половина от полуострова.

У нас, при започване на новата седмица температурите краткотрайно ще се намалят, само че към средата още веднъж ще стартират едва да се покачват. В утринните часове ще бъде най-вече слънчево, в следобедните ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, с друг обсег и активност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР