И днес няма признаци за отслабване на започналите преди повече

...
И днес няма признаци за отслабване на започналите преди повече
Коментари Харесай

Няма признаци за отслабване на враждебните действия между Израел и Хамас

И през днешния ден няма признаци за намаляване на почналите преди повече от седмица бойни дейности сред Израел и палестинското ислямистко придвижване Хамас в линията Газа макар интензивната американска и международна дипломация за преустановяване на най-сериозния спор сред двете страни от години, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Израелските военни оповестиха късно нощес, че от началото на враждебните дейности Хамас и други групировки са изстреляли от Газа общо към 3350 ракети, като единствено през вчерашния ден те са били 200. Според военните при израелските въздушни удари и артилерийски обстрел са били убити минимум 130 екстремисти.

Според акаунта на израелските Военновъздушни сили в Туитър, представен от ТАСС, през миналата нощ против Израел са били изстреляни още към 90 ракети, само че двайсетина от тях не са стигнали до израелска територия, а са паднали в Газа. Здравни чиновници от палестинския анклав оповестиха, че жертвите от палестинска страна са към този момент 212, измежду които има 61 деца и 36 дами. Загиналите в Израел са 10, включително две деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР