И днес ли няма да ни чуят, попитаха пътните строители,

...
И днес ли няма да ни чуят, попитаха пътните строители,
Коментари Харесай

Протестиращите пътни строители искат разговор с премиера, само той можел да помогне

" И през днешния ден ли няма да ни чуят ", попитаха пътните строители, които стачкуват в центъра на София с тежка машинизация.

Строителните служащи упорстват за среща с министър-председателя Стефан Янев. Според тях той е единственият, който може да реши проблемите им. Те обявиха, че повече не желаят да беседват с министъра на районното развиване Виолета Комитова.
 Служебен зам.-министър се съмнява: Пътните строители са работили преднамерено нелегално Служебен зам.-министър се съмнява: Пътните строители са работили преднамерено нелегално
Държавата е отпускала един бюджет от към 300 млн. лв. за всички компании, след което те са правили работа за над 1 милиарда лв. и в кр...

" Прекъсваме всевъзможен разговор с госпожа Комитова ", обявиха от ББК “Пътища ” и настояха за нейната оставка.

Сред лозунгите, които протестиращите издигнаха пред постройката на държавното управление, БГНЕС прочете: " Държава без пътища няма ", " Бизнесът не може да кредитира страната ".

На жълтите павета в центъра на София има към 200 души със сигнални жилетки. Впечатляваща е обаче тежката машинизация, строена по протежението на бул. „ Цар Освободител ”. Заради нея, ще има по 30 лева санкция за всеки водач, каращ тежка техника.

Протестиращите свирнаха с клаксоните на камионите по едно и също време и се обърнаха към властимащите: " И в този момент ли няма да ни чуят ".
 Комитова се подигра на митинга и съобщи: Вече ще беседваме единствено със притежателите на строителните компании Комитова се подигра на митинга и съобщи: Вече ще беседваме единствено със притежателите на строителните компании
За последните 4 месеца се срещахме поредно с служащи, профсъюзи, и представители на браншовата камара „ Пътища “. Це...

Заради четвъртия народен митинг на строителните служащи през днешния ден се чакат съществени тапи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР