И днес лекари и пациенти на Центъра за спешна медицинска

...
И днес лекари и пациенти на Центъра за спешна медицинска
Коментари Харесай

От утре медиците от Пирогов местят протеста си пред Президентството

И през днешния ден лекари и пациенти на Центъра за незабавна здравна помощ „ Пирогов “ излязоха на митинг в поддръжка на уволнения шеф проф. Асен Балтов. Те желаеха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров и шефа на Здравната каса проф. Петко Салчев.

Лекарите от Клиниката по вътрешни заболявания на „ Пирогов “ заплашват да изоставен здравното заведение в символ на митинг. Те упорстват Здравната каса да почисти името на незабавната болница след отчета за източени клинични пътеки и отстраняването на шефа проф. Балтов. Искат и основаване на клинична пътека за лекуване на затруднения след Covid-19.
 Проф. Балтов: Историята помни достойните хора Проф. Балтов: Историята помни достойните хора
Във фейсбук някогашният шеф на болница " Пирогов " проф. Асен Балтов благодари на сътрудниците си за поддръжката. " През миналите малко над...

„ Разговори за всеобщо овакантяване са водени в клиниката по вътрешни заболявания на „ Пирогов ", съобщи доктор Камен Данов, шеф на отделението по гастроентерология:

„ Всички сме толкоз афектирани, че стартира даже да се приказва за едно всеобщо овакантяване на страната напълно. Сутринта чух сътрудниците от вътрешната клиника да декларират, че се желае господин Кацаров и господин Салчев да дойдат да работят тук и да въртят цялата вътрешна клиника, а те могат всичките да си тръгнат, това споделиха пред нас “. От туре излизаме на митинг пред Президентството, разяснява Данов. 

„ Възмутен съм и от това, което беше казано: „ И да почерпим ли в този момент „ Пирогов “ с един милион?! “. Но съм сигурен, че нито министърът, нито Здравната каса знаят какъв брой лекари починаха, сестри и санитари “, добави той по Нова телевизия.

 .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР