И днес имаше изненади в пленарната зала в Народното събрание.

...
И днес имаше изненади в пленарната зала в Народното събрание.
Коментари Харесай

Председателски съвет обсъжда оттеглянето на Пламен Николов

И през днешния ден имаше изненади в пленарната зала в Народното събрание. Първа точка в дневния ред беше заявлението за отдръпване на кандидат-премиера Пламен Николов. От парламентарната група на " ИТН " обаче не останаха за дебата и излязоха от пленарната зала с обяснението, че ще се върнат, след гласуването на въпросната точка. Малко по-късно се оказа, че Ива Митева не е разписала решението, което трябваше да гласоподават народните представители. Тя напусна залата, а зам.-председателя Кристиян Вигенин даде 15 минути отмора поради липса на кворум, през което време да се събере Председателския съвет. 

" Едва ли има български жител, който да не помни, че ние декларирахме, че няма да предложим кабинет, в случай че нямаме поддръжката на " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме " и защото те не ни поддържах, ние направихме тъкмо това, което казахме. Не разбираме кое не е ясно. Защо в този момент се вършиме, че не разбирате, че с отказването на господин Пламен Николов на практика мандатът не е изпълнен, а си организирате диспути по толкоз транспарантен и явен проблем ", съобщи зам.-председателят на ПГ на " ИТН " Ивайло Вълчев от парламентарната естрада.

Той попита за какво са се вторачили в " ИТН ", тъй като в този момент имат три четвърти от Народното събрание и всички са дружно. Ивайло Вълчев напомни, че Българска социалистическа партия са били с Движение за права и свободи, Мая Манолова е била от Българска социалистическа партия и са били с Движение за права и свободи, Татяна Дончева е била с Българска социалистическа партия и е била с Движение за права и свободи, а Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов. 

" Сега имате историческия късмет още веднъж да бъдете дружно по този начин, както постоянно сте били ", съобщи още Ивайло Вълчев. Той уточни, че Има Такъв Народ не са проблем, а решение на казуса, само че това очевидно ще се случи на идващите избори. 

Втора неотигравана обстановка се разигра малко по-късно, когато стана ясно, че Ива Митева не е разписала решението, което трябваше да гласоподават народните представители. Тя напусна залата и сложи зам.-председателя Кристиян Вигенин в комплицираната обстановка да е посредника сред политическите сили в залата. След което Вигенин даде 15 минути отмора поради липса на кворум.

През това време претендентът за приемиер на Има Такъв Народ Пламен Николов, чието отдръпване би трябвало да се разгреда през днешния ден от депутатите беше много къс в изявлението си пред медиите.  " Всеки човек има право на волеизявление. Просто при тези условия не искам да одобрявам този мандат повече ", обясни Пламен Николов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР