И днес, и утре ни очаква студ. В неделя примката

...
И днес, и утре ни очаква студ. В неделя примката
Коментари Харесай

Ледената примка пада около България в този ден, обяви професор Рачев

И през днешния ден, и на следващия ден ни чака мраз. В неделя примката малко се разхлабва и стартира постепенно, последователно стопляне, а от четвъртък напряко ще скочим с още три-четири градуса. Сутрин ще има едни леки негативни температури, а денем ще бъдат позитивни и няма да ги има тези ледени дни. Това разяснява в BTV „ Тази заран " климатологът проф. Георги Рачев. Скиори и почиващи в планините ще се радват на безпределно доста слънце, уточни още той.

Днес на открито сутринта даже беше по-хладно от през вчерашния ден, тъй като има един тихичък ветрец, който доста бързо накара едни мравчици да минават по раменете ни. Минималните температури през днешния ден са по-високи от през вчерашния ден, изясни проф. Рачев.

Топъл фронт - леден фронт, топъл фронт - леден фронт. В понеделник ще премине следващият фронт, което ще докара до превалявания. Особено във вторник, в ниското ще бъдат от дъжд, а над 1500-1600 метра - смесени, уточни климатологът.

След това идва западен транспорт и оптималните температури ще се покачват още малко, тук-там ще бъдат и двуцифрени, означи проф. Рачев.

По думите му Европа постепенно се размразява.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР