И днес хиляди хора се наредиха на опашки в британската

...
И днес хиляди хора се наредиха на опашки в британската
Коментари Харесай

Безкрайни опашки, ден преди погребението на Елизабет Втора

И през днешния ден хиляди хора се подредиха на опашки в английската столица, с цел да отдадат последна респект към Елизабет Втора.

Неделята е последният вероятен ден, в който британците могат да се поклонят пред починалата кралица.

Вече четвърти ден ковчегът с тленните ѝ остатъци е в Уестминстър хол, където непрекъснато тече траурната гала.

Чакането на опашката лишава сред 12 и 24 часа, според от това какъв брой души са се наредили, само че потокът от хора не стихва и е толкоз огромен, че се постанова придвижването – даже по тротоарите да бъде контролирано от полицията.

Снощи всичките осем внуци на починалата английска кралица се събраха край ковчега на кралицата на безмълвно бдение, добавя БНР.

Към синовете на новия крал Чарлз III - принцовете Уилям и Хари, се причислиха шестимата им братовчеди: Зара Тиндъл и Питър Филипс - деца на принцеса Ан, дъщерите на принц Андрю - принцесите Биатрис и Юджини, и децата на принц Едуард - Лейди Луиз Уиндзор и Джеймс, виконт Севърн.

Принц Уилям, който към този момент е престолонаследник, стоеше с наведена глава край ковчега откъм главата, а брат му, принц Хари - от другата страна. Синовете на крал Чарлз Трети, които са военни ветерани, бяха във военни униформи.

Докато внуците на починалата кралица стояха на бдение, хората продължаваха да минават около нейния ковчег, с цел да й отдадат последна респект, запазвайки безмълвие.

А утрешното погребението на кралицата постанова Лондон да провежда най-голямата интервенция в областта на сигурността, провеждана в миналото в английската столица, тъй като стотици хиляди поданици и посетители на града ще изпълнят централните му елементи, а описът с публични лица включва 500 души, измежду които императори, крале, кралици, президенти (Румен Радев също е в Лондон - бел.ред.), министър председатели и други водачи от целия свят.Затова и английската столица ще бъде охранявана от над 10 000 служители на реда, като ще дойдат подкрепления от цяла Англия. Стотици доброволци от въоръжените сили ще извършват организационни функционалности по маршрута на погребалното шествие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР