И днес денят ще е слънчев и още по-топъл от

...
И днес денят ще е слънчев и още по-топъл от
Коментари Харесай

Слънчев и по-топъл ден, очаква ни опасен вятър

И през днешния ден денят ще е безоблачен и още по-топъл от през вчерашния ден, с оптимални температури сред 26 и 31 градуса, в обособени региони и до 32. Захлаждане се чака единствено по Черноморието, където ще бъде с температури сред 20 и 24 градуса. В околните часове облачността краткотрайно ще се усили, само че ще остане без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад.

През идващото денонощие вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България по-късно денем от североизток и ще се усили. Предупреждение от първа степен за рисково мощни пориви е оповестено в 18 области в страната, а в област Сливен, предизвестието е от втора степен, за вятър със скорост до към 100 км/ч.

С вятъра ще нахлува и по-хладен въздух . Сутрешните температури ще бъдат сред 11 и 14 градуса, в София към 9, а оптималните ще се намалят, спрямо през днешния ден, и ще бъдат от 18 до 23 градуса.

На морския бряг температурите ще бъдат сред 19° и 22°, а тези на морската вода ще са от 10-11° по северното крайбрежие, до 16° по южното.

Ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места в източните региони, в това число и по Черноморието, както и в Рило-Родопската област, ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици.

В планините облачността ще е забележителна. Вятърът ще е сдържан до мощен от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще се намалят и ще бъдат сред 10 и 12 градуса, на Алеко към 6.

В множеството региони от Балканския полуостров облачността краткотрайно ще се усили и в източните региони ще превали. Очакват се и гръмотевици.

Ще бъде и прохладно - ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Предимно слънчево ще остане единствено в Гърция. Температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка е от 18 до 20 градуса.

Слънчево ще е времето и на Пиринейския полуостров и в Южна Франция. Ветровито, с превалявания от дъжд, тук-там обилни, ще е в доста региони от Западна Европа . И в Източна Европа ще вали, по-интензивно в Беларус и Западна Украйна.

У нас, в неделя и при започване на новата седмица, ще е най-вече слънчево. Сутрин ще е хладно, с минимални температури в множеството места сред 4 и 9 градуса.

В обособени региони са вероятни и слани.

В понеделник и във вторник оптималните температури още веднъж ще тръгнат нагоре.

В сряда ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Западна България, където се чакат превалявания и гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР