И днес, ден след опустошителната буря с градушка, разчистваха и

...
И днес, ден след опустошителната буря с градушка, разчистваха и
Коментари Харесай

`Десетки без ток в община Бяла Слатина след опустошителната буря

И през днешния ден, ден след опустошителната стихия с градушка, разчистваха и възстановяваха вредите от бедствието в община Бяла Слатина. 

Въпреки работата на електроразпределителното сдружение без ток остават десетки клиенти в общинския център и две села.

Втори ден екипи на електроразпределителното сдружение работят по възобновяване на мрежата. Сменени са паднали електрически стълбове в Бяла Слатина и село Търнава. Предстои да бъдат опънати нови проводници сред тях. 

Възстановено е зареждането в с. Попица. В Соколаре към момента не е почнало отсраняване на повредите. Заместник-кметът на община Бяла Слатина Тихомир Трифонов:

„ Все още имаме обособени региони без електрозахранване в град Бяла Слатина, в Търнава и в Соколаре. И не престават възстановителните работи “.

Пет общински екипа разчистваха улици, пътища, паркове и дворове на образователни заведения от паднали дървета, клони и предмети. Започна разказване на вредите по домовете.

„ На 70 години съм и за пръв път виждам такова знамение “.

„ Първо стихия се получи и след това едри части лед. Беше страхотна буря, хвърчат цигли отвред “.

Работата по почистване и възобновяване на вредите и електрозахранването ще продължи и на следващия ден. Частичното бедствено състояние остава в действие до цялостното нормализиране на ситуацията.

Частично бедствено състояние е оповестено в община Кула, която преди два дни беше връхлетяна от опустошителна стихия. Щети има по доста публични здания и къщи, унищожена е селскостопанската продукция в землището на града.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР