И да има смяна, и да няма смяна в МВР

...
И да има смяна, и да няма смяна в МВР
Коментари Харесай

Харалан Александров: Населението е на втори план, ние сме в контекста на неспираща битка за власт

И да има промяна, и да няма промяна в Министерство на вътрешните работи – напрежение отново ще има, счита Росен Йорданов
„ В подтекста сме на неспираща политическа борба, която стартира преди четири години в летните месеци. Отпадането ни от цивилизованите страни и връщането ни обратно значи, че България влиза в притеснителна гравитация и се дистанцира от своя европейски цивилизационен избор. Това е огромният мотив за паника ”, съобщи пред бТВ общественият антрополог Харалан Александров.

„ Сглобяването на това държавно управление беше една тъжна и нарцистична манифестация. Угоди се на част от партиите да бъде заменен Калин Стоянов. Успяхме да съхраним самочувствието на държавните мъже. Радостното е, че постигнахме голям триумф, че има служебно държавно управление. Това е тъжна констатация “, разяснява психологът Росен Йорданов одобряването на кабинета на Димитър Главчев.

„ И да има промяна, и да няма промяна в Министерство на вътрешните работи – напрежение отново ще има. Партиите са решили, че това ще е фундаментът на тяхната предизборна акция и си търсят аватар “, добави той.

Александров напомни, че водещи политици у нас заемат високи политически постове и по тази причина назначението на „ човек от системата “ за вътрешен министър не е казус.

„ България държи да издига в основни лидерски функции хора от силови ведомства. Имаме боен за президент, Бойко Борисов беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това е културата. На терен има място за двама мощни политически фигури – Бойко Борисов и Румен Радев. Има място и за трета. Ние сме в подтекста на неспираща борба за власт. Единственото, което има значение, е успеха. Населението е на втори проект “, уточни общественият антрополог.

Йорданов добави, че идната предизборна акция ще е под мотото „ от кого по-малко ни е позор ”.

„ Пътниците, които бутат влака, са хубава метафора за страната ни ”, сподели още Александров във връзка чудноват случай с БДЖ от последните дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР