И.д. министър-председател на Испания Педро Санчес посети Барселона след седмица

...
И.д. министър-председател на Испания Педро Санчес посети Барселона след седмица
Коментари Харесай

Испанският премиер посети Барселона и отказа да се срещне с лидера на Каталуния

И.д. министър-председател на Испания Педро Санчес посети Барселона след седмица на митинги на каталунските сепаратисти, като пренебрегва апелите за среща с подкрепящите независимостта локални водачи и упрекна водача на региона Ким Тора, че не е извършил отговорностите си за възобновяване на реда, съобщи Ройтерс.

При визитата си в районната столица Педро Санчес бе посрещнат от стотици мирни стачкуващи, които пееха каталунския химн и издигаха плакати, които го призоваваха " да седне и да беседва " с локалното държавно управление.

Барселона стана сцена на седем поредни нощи на митинги, постоянно съпроводени с принуждение, последвали осъждането предходната седмица на девет водачи на каталунските сепаратисти, приети за отговорни в подстрекателство към безредици за водещата си роля в несполучливия опит за обособяване на региона през 2017 година

Санчес не одобри предлагането на водача на Каталуния Ким Тора за договаряния в Барселона.

Преди визитата си, подхваната за да се срещне със чиновници на силите за сигурност и полицията, ранени при митингите, Санчес упрекна Тора, че не е съумял да извърши отговорностите си, да отбрани публичната сигурност и да подсигурява хармонични взаимоотношения сред последователите и съперниците на независимостта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР