И.д. главният прокурор Борислав Сарафов е поискал за втори път

...
И.д. главният прокурор Борислав Сарафов е поискал за втори път
Коментари Харесай

Борислав Сарафов отново поиска оставката на Ясен Тодоров

И.д. основният прокурор Борислав Сарафов е изискал за повторно от Висшия правосъден съвет да в профил Ясен Тодоров като заместник-директор на Националната следствена работа.

БНР оповестява, че гласуването за поста на Ясен Тодоров е планувано за сряда, 19 юли.

Сарафов беше негов директен шеф в Национална следствена служба, до момента в който през май 2023 година неочакваният му поврат против Иван Гешев не го сложи в спор с Тодоров - официално, поради несъгласувани медийни изяви след гърмежа край Ярема.

Всъщност Тодоров се оказа по-лоялен на Иван Гешев в сравнение с Сарафов в спора сред двете лобита в прокуратурата. В един от безкрайните обществени епизоди на взаимни обвинявания сред тях се оказа, че зам.-директорът на Национална следствена служба обидил ръководителя си в общ чат на службата, където написал " мишките първи напущат кораба ".

Той беше и индивидът, който е довел прословутия израелски специалист по боеприпасите на мястото на детонацията и разпространяваше предварителни оценки за мощта на гърмежа пред медиите.

Първият опит на Сарафов да се освободи от Тодоров през Висш съдебен съвет се провали, откакто се оказа, че всички назначения в следствената работа се вършат единствено по искане на основен прокурор - какъвто Сарафов към момента не беше към оня миг.

Междувременно Ясен Тодоров се оплака, че бил наблюдаван от дронове през терасата на вила, която употребил със брачната половинка си съвсем всеки уикенд, до момента в който Борислав Сарафов самичък си изиска защита от Министерството на правораздаването, потвърждавайки, че се усеща застрашен от Иван Гешев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР