I.D. CROZZ е електрически концепт, който е част от електрическата

...
I.D. CROZZ е електрически концепт, който е част от електрическата
Коментари Харесай

I.D. CROZZ e част от електрическото бъдеще на Volkswagen

I.D. CROZZ е електрически концепт, който е част от електрическата акция, с която Volkswagen ще уголемява моделната си гама – в началото с три модела от 2020 година През 2025 година Volkswagen ще предлага общо 23 напълно електрически модела, а в идващите 5 години компанията ще влага в електрификация 5 милиарда евро.

Новият I.D. CROZZ е стилен SUV с купе с четири порти, претърпял софтуерно развиване. Това се вижда в голям брой промени в дизайна на предната и задната част на концепта.

В интериора също има промени и развиване. B-колоната е отстранена и необятно отварящите се и плъзгащи порти се отворят толкоз, че без проблем може да се транспорти велосипед. Изцяло новоразработената система CleanAir от Volkswagen обезпечава постоянно чист въздух в купето, без значение от външните условия. В допълнение I.D. CROZZ е оборудван с нов гласов помощник, който задейства отваряне и затваряне на вратите посредством гласова команда. Също може да задейства и деактивира модула за автоматизирано шофиране I.D. Pilot.

Един електромотор задвижва предната ос и още един задната, а разпределението на мощността се управлява посредством „ електрически кардан”. Пробегът на този SUV с мощ 225 кВт и оптималната скорост 180км/ч е до 500 километра (по NEDC) на едно зареждане на батерията. Батерията може да се зареди до 80% за 30 минути на бърза зарядна станция.

Идеалното систематизиране на тежестта сред двете оси е реализирано с помощта на централно интегрираната батерия и двете задвижващи системи начело и откъм гърба. Това разрешава на новия I.D. CROZZ да демострира пътно държание равно на това на Golf GTI. Значителна роля тук имат и ходовата част с електронно следени амортисьори, мултираменното задно окачване и напълно новоразработеното MacPherson окачване.

През 2020 Volkswagen ще пусне в произвеждане компактния, напълно електрически, четириврат I.D. в Golf сегмента, а модерният I.D. CROZZ ще се нарежда в SUV сегмента. I.D. BUZZ – интерпретация на именития Volkswagen Bulli ше се появи на пазара през 2022. Всички три I.D. концепта споделят новата „ напълно електрическа архитектура”, създадена на обща платформа и напълно нов авангарден дизайн.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Двигател от Ф1, до 200 стига за под 6 секунди и коства 2,275 млн. евро

Баварците ще показват 12 електрическия автомобил в идващите 8 години

PSA Peugeot Citroen разгласява действителния разход на своите автомобили
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР