I.CLTK PragueOpen, втори кръгДимитър Кузманов – Нуно Боргеш 6-1, 7-5Чудесното

...
I.CLTK PragueOpen, втори кръгДимитър Кузманов – Нуно Боргеш 6-1, 7-5Чудесното
Коментари Харесай

Кузманов победи и №132 за четвъртфинал в Прага


I.CLTK Prague Open, втори кръг
Димитър Кузманов – Нуно Боргеш 6-1, 7-5

Чудесното показване на Димитър Кузманов на Чалънджър шампионата в Прага продължава. Ракета №2 на България в профил поставения под №2 в шампионата Нуно Боргеш след 6-1, 7-5 за час и 25 минути.

Победата над португалеца е впечатляваща на фона на формата, в която противникът се намира напоследък. През 2022-а Боргеш завоюва Чалънджър купа, игра още един край, а през предходната седмица на АТР шампионата в Ещорил записа триумф на сингъл и победи с купата на двойки.

Това обаче нямаше значение в мача му с Кузманов, който осъществя 4 от 6-те си благоприятни условия за пробив и позволи единствено един път португалецът да вземе подаването му.

Мачът стартира с пет следващи гейма за Мико, който даже имаше сетбол за 6-0. Боргеш въпреки всичко взе подаването си, само че малко по-късно сетът завърши.

Единственият положителен миг за международния №132 бе началото на втората част, когато направи серия от три следващи гейма. Кузманов не се тормози, върна пробив в седмия гейм, след което отрази нови два шанса на противника си. При 4-5 българинът сервираше за оставане в сета и взе подаването си с лекост, след което направи съдбоносен пробив на 0.

Така Кузманов взе реванш за провалянето от Боргеш в Оейраш по-рано през сезона. За него това ще бъде трети четвъртфинал през 2022-а, а в него чака спечелилия от мача сред Максимилиан Мартерер (№209) и Мартин Крумих (№602). Още една победа ще му подсигурява завръщане в топ 200 на ранглистата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР