И четвърто дете е с положителен резултат за COVID-19 в

...
И четвърто дете е с положителен резултат за COVID-19 в
Коментари Харесай

Четири станаха заразените деца в 185 ДГ, персоналът е здрав

И четвърто дете е с позитивен резултат за COVID-19 в 185 детска градина " Звездичка " в столичния квартал Дружба 1, регион Искър. При всички болестта протича безсимптомно.
Бяха направени близо 200 теста след първите позитивни резултатите в градината.
Сред личния състав на заведението няма нито един с COVID-19, съобщи шефът на градината.
Градината през днешния ден още веднъж проработи и приемаше деца. Карантинирани до края на идната седмица са единствено трите групи, от които са потвърдено заболелите деца. Директорът на градината изясни, че там има още 10 групи и няма по какъв начин всички деца да бъдат спрени да посещават занятията, заяви Нова тв.
Днес са признати 53 деца, а идната седмица те ще бъдат 84, посочи шефът.
Мерките против разпространяването на COVID-19 са извънредно строги в 185 детска градина. Малчуганите влизат през разнообразни входове и на всеки има здравна сестра, която следи за температура, обриви и кашлица.
" При проблем имаме изолатор и незабавно можем да изолираме детето. 4 пъти се прави стерилизация дневно в пространствата. Първата е от 7 до 7.30 часа, прид да дойдат децата, втора 10 - 10.30 часа когато децата са на открито. Директорката направи график и той се съблюдава от учителките, за извеждане на децата, с цел да няма разбъркване на потоците. Третата стерилизация е 13 до 13.30 часа, когато децата спят. Общите пространства се пръскат от общите служащи в края на работния ден и площадките се дезинфекцират ", изясни здравна сестра от градината в Дружба.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР