И четиримата обвинеми, които бяха задържани заради откритите 18 загинали

...
И четиримата обвинеми, които бяха задържани заради откритите 18 загинали
Коментари Харесай

Втора инстанция: всички обвиняеми за камиона с 18 афганистанци да останат в ареста

И четиримата обвинеми, които бяха арестувани поради откритите 18 починали афганистанци в камион край Локорско, остават в ареста. Това излиза наяве от известие на Софийския апелативен съд.

Петият - соченията за водач на групата Виктор Кузмов, въобще не е обжалвал мярката си " задържане под стража ", наложена от първата инстанция.

Има и шести обвинен - бившият граничен служител на реда Валентин Христов, който до неотдавна бе в Гърция, само че е дал непринудено единодушие за екстрадиционна процедура и няма да оспорва пред съда там.

Така в действителност пред съда през днешния ден застанаха най- " дребните риби " в схемата: Атанас Атанасов и Христиан Дунгаров - надлежно шофьор на камиона и пътник до него, както и Тачо Тачев и Петър Янев, които на процедура пригодили тайник в камиона, бидейки електроженисти.


Магистратите от САС през днешния ден се мотивираха с огромния размер събрани досега доказателства, от които се прави извод, че всички обвинени са взели участие в закононарушенията, за които са упрекнати.

Събрани са свидетелски показания, обясненията на арестуваните също поддържат този извод. Част от тях имат и обременено правосъдно минало – осъждани са за разнообразни закононарушения в предишното, пишат от пресслужбата на съда през днешния ден.

Христиан Дунгаров - най-младият участник (роден през 2001 г.), който предишния път съвсем се разплака в съда и е с чисто правосъдно минало, също остава в ареста, защото осъществените от групата с негово присъединяване закононарушения са с висока степен на социална заплаха.

Здравословното положение на водача Атанасов, което бе изтъкнато от отбраната му за причина за смяна на неговата мярка, разрешава той да обитава в ареста, дефинира още съдът.

Степента на присъединяване на всеки един от арестуваните е въпрос на по-нататъшно следствие, само че на този стадий съществува заплахата обвинените да се укрият, както и да извършат други закононарушения.

Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР