И бюджетът и Конституцията ще бъдат приети следващата седмица. Има

...
И бюджетът и Конституцията ще бъдат приети следващата седмица. Има
Коментари Харесай

Деница Сачева: Темата за осиновяването бележи житейския ми път, посвещавам постигнатото на майка си

И бюджетът и Конституцията ще бъдат признати идната седмица. Има време. Изчакваме да се охладят пристрастеностите. Опозицията ясно сподели, че няма да допусне да стартира работата на Народното събрание. Имаше председателски препоръки и бе разисквано с тях по какъв начин ще продължи работата. Това сподели депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в предаването „ Денят онлайн ” по Нова нюз.

Сачева разяснява и тематиката с осиновяването. „ Моята майка е осиновено дете, аз самата имам осиновено дете. Това е тематика, която бележи нашия житейски път. Смятам, че в границите на рационалното тази тематика би трябвало да стане обществена. Посвещавам тази победа на майка си ”, сподели тя.

„ За доста хора това е извънредно значима тематика. Въпроси като кой съм аз, от кое място пристигам, накъде съм се запътил и какви са моите дадености си задават доста хора ”, изясни тя.


На въпрос няма ли рухването на тайната на осиновяването да раздели деца и техните осиновители, Сачева съобщи: „ Хората се сродяват с обич, а не с кръв. Ако връзката е задоволително мощна – няма какво да я унищожи. Няма случай децата да са отрицателни към осиновителите си ”.

„ Човек към този момент може да потърси произхода си след навършване на 18 годишна възраст. В момента се борим да отпадне така наречен значима информация или да не си болен, с цел да схванеш които са родителите ти. Тайната на осиновяването не пада, тя и в този момент е криминализирана и в случай че някой се опита да злоупотреби, предстои на наказателна отговорност. Ние улеснихме процедурата, за разкриване на биологичните родители. Темата е доста сложна и съдът ще би трябвало да взема решение доста такива проблеми. Много постоянно тази тежест пада върху биологичната майка, защото бащата постоянно е незнаен или е отказал да поеме отговорност ”, изясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР