И Bose 700 и Sony WH-1000XM5 са страхотни, но има

...
И Bose 700 и Sony WH-1000XM5 са страхотни, но има
Коментари Харесай

Bose 700 или Sony WH-1000XM5: кои са най-добрите слушалки с активно шумопотискане?

И Bose 700 и Sony WH-1000XM5 са страхотни, само че има единствено един победител

Емил Василев преди 16 секунди 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 9:22 | 21.03.2023

5 здрави Мерцедеса, които ще ви откарат до Рая. И други 5, които ще ви откарат до гробището… за коли

IT НовиниДаниел Маринов - 17:14 | 20.03.2023

Обединеното кралство ще заключи всички телефони на 23 април като част от спешен тест

АвтомобилиИван Давидов - 9:39 | 20.03.2023

ТОП 10 на колите, които изкарват по милион километра

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Този конфликт сред Bose 700 и Sony WH-1000XM5 е тъкмо това, от което се нуждаете, в случай че се пробвате да намерите най-хубавите слушалки с шумопотискане, които могат да се закупят на пазара сега. Активното шумопотискане е наложителна функционалност за доста купувачи на слушалки, само че коя марка предлага най-хубавото преживяване като цяло?

Слушалките Bose 700 обезпечават великолепно шумопотискане както за музика, по този начин и за телефонни диалози в композиция с доста грациозен дизайн, допълнен с интуитивни сензорни бутони за ръководство. От друга страна, Sony WH-1000XM5 е доказателство, че Sony знае по какъв начин да обезпечи страховит тон дружно със супер дълъг живот на батерията.

И двата модела оферират отличен тон, адаптивни режими на слушане, мощна безжична продуктивност и първокласни цени, само че единствено един от тях може да бъде победител. Tom’s Guide показват това цялостно съпоставяне на Bose 700 и Sony WH-1000XM5 и по-долу ще разберете кой е победител в него.

Сравнение на спецификациите

СпецификацииBose 700Sony WH-1000XM5Цена~800 лева~630 леваРазмери8 x 6.5 x 2 инчаНе са посочениWeight254 грама250 грамаЖивот на батерията (номинален)20 часа (с включено интензивно шумопотискане)30 часа (с включено интензивно шумопотискане)Мобилно приложениеДаДаСпециални функцииTransparency mode, adjustable ANC, smart controls, tri-digital assistant support, multipoint technology, Bose AR-enabledAdjustable ambient listening, smart controls, tri-digital assistant support, multipoint technology, customizable EQ, NFC, Sony 360 Reality Audio

Цена и наличност

Най-добрите характерности в интензивно шумопотискане (ANC) не са евтини, а флагманските модели на Bose и Sony са едни от най-скъпите модели на пазара сега.

Sony WH-1000XM5 започват на цена от към 630 лв. у нас. За съпоставяне, освеженият дизайн и екологичните характерности покачиха цената на този флагман от последващо потомство с малко над 100 лв. по отношение на Sony WH-1000XM4, модела който той размени.

Bose 700 губи в това съпоставяне, тъй като цената му е с близо 200 лв. по-висока.

Bose е известна с водещите си ANC характерности на пазара, до момента в който Sony продължава да предлага умопомрачителен набор от функционалности и Sony WH-1000XM5 в действителност наподобява като по-изгоден модел като цяло.

Победител: Sony WH-1000XM5

Дизайн

И двата модела слушалки се отличават с първокласния си жанр и сигурно ще бъдете видяни с такива слушалки на главата си или на врата си, когато пътувате.

И двата модела наподобяват по-добре в сребристото си покритие спрямо матовите си черни версии. Сребристите версии също по този начин наподобява се износват по-равномерно от черните, а тези на Sony по-специално са склонни към появяването на протривания и лепкави следи от пръсти.

При Sony WH-1000XM5 по отношение на Sony WH-1000XM4 новият дизайн е с по-тънко шаси, по-тясна лента за глава от изкуствена кожа и по-опростени наушници.

Въпреки че към този момент са на няколко години, Bose 700 към момента имат ултрамодерно лъчение, очебийно от прелестния си дизайн и елегантна хармония. Подложката на наушниците и на двата модела стои добре върху ушите, без да оказва нежелателен напън. И двата модела имат съвсем сходно тегло.

Силата на прилепяне на Bose 700 е малко по-забележима при извършените проби от Tom’s Guide, само че това беше същински проблем. В последна сметка Sony WH-1000XM5 с тънката им лента за глава за дълготрайно слушане, както и с по-големите изрези на наушниците, които имат в допълнение са по-удобни при хора с по-големи уши. Въпреки че е планувана вентилация на наушниците, с цел да се предотврати натрупването на влага там, където се намират наушниците, Sony въпреки всичко ще съумеят да накарат ушите ви да се нагорещят по време на по-дълги сесии на слушане.

Победител: Sony WH-1000XM5

Контрол

И за двата модела има многочислени варианти за ръководство и всички те работят добре.

При Sony капацитивната сензорна повърхнина на десният наушник се оправя поредно и надеждно с функционалностите „ възпроизвеждане/пауза “, „ увеличаване/намаляване на звука “, „ прескачане напред/назад “ и „ приемане/приключване/отхвърляне на повикване “. Левият наушник има физически бутон, който ви разрешава да превключвате вариантите за шумопотискане.

Вградена е Amazon Alexa и микрофоните се оправят ясно и поредно с гласовите команди. Функцията OK Гугъл с цялостно различаване на „ събуждащи “ думи е доста добре осъществена и ги слага пред Bose.

Bose 700 разполагат със личен набор от интуитивни контроли за работа. Микрофонната им система показва великолепно различаване на речта, а слушалките имат съвършена интеграция с цифровия помощник Amazon Alexa. Всеки от бутоните дава и чудесна хаптична противоположна връзка. Жестовете с допиране и плъзгане са дружелюбни в по-голямата си част, само че можете да ги изпълнявате единствено на десният наушник. Сензорният панел също по този начин е по-малък от този на Sony WH-1000XM5.

Победител: Sony WH-1000XM5

Качество на звука

Що се отнася до предаването на звука, и Bose 700 и Sony WH-1000XM5 са отлични слушалки. Въпреки че и двата модела имат своите мощни страни и желанията ви към едната или другата се свеждат до персоналния ви усет, Sony WH-1000XM5 обезпечават по-силно показване в необятен набор от музикални стилове.

Sony дават опция за ръчно контролиране на еквалайзера в приложението Headphones companion, само че настройката по дифолт е сносно уравновесена по начало. Слушайки Christine and the Queens „ Tilted “ при слушалките на Sony, честотите от долната част на диапазона до горната са равномерни и плавни. Въпреки това има извънредно утайване на горните баси и междинните честоти от време на време.

Отлично е и качеството на звука на Bose 700, което е най-вече топло и обезпечава много уравновесени резултати, само че настройката по дифолт звучи малко прекомерно блестящо в горните честоти. Освен това не очаквайте същото равнище на бас, което предлага WH-1000XM5.

При вокалите и работата с грифовете при свиренето на акустична китара липсва изтънчеността, която дава Sony.

Победител: Sony WH-1000XM5

Активно шумопотискане

Ето я и най-важната част от това съпоставяне.

Шумопотискането е задействано непрекъснато в Bose 700, като се употребява адаптивна система с осем микрофона. Шест от тези микрофони се употребяват за унищожаване на по-голямата част от околния тон и се оправят чудесно. От Bose са създали по-интелигентни логаритми, както и 10 равнища на шумопотискане, които могат да се контролират, с цел да се управлява количеството на шума, навлизащ в звуковата сцена. Това е печеливша композиция, която оказва помощ при ежедневната работа измежду бъбриви сътрудници в офиса или по време на пътуванията ви.

По време на първичното ни тестване изпробвахме Bose 700 по време на полет. Бяхме мощно впечатлени от това какъв брой сполучливо ANC блокират звука на самолетните мотори и шумните спътници, с цел да създадат пътуването с полет по-спокойно и прелестно.

Новините за дейното шумопотискане в Sony WH-1000XM5 положителни. Без да оставя следи от това какъв брой интензивно работи ANC веригата, XM5 прогонва съвсем всички външни звуци и оставя прелестен мрачен декор, на който музиката може да прави своите неща.

Надпреварата сред тези два водещи ANC модела в действителност е близка, само че макар че Bose 700 са на пазара към този момент няколко години, те резервират короната на най-хубавите слушалки с интензивно шупомотискане които можете да си купите.

Победител: Bose 700

Качество при позвънявания

Bose 700 са най-хубавите слушалки за работа от у дома по няколко аргументи. Усъвършенстваната микрофонна система освен прави гласа на говорещия мощен и явен по време на диалози, само че и се оправя чудесно с филтрирането на нежеланите шумове. Устойчивостта на вятър е друга основна характерност, която се подценява, защото тези слушалки се показват доста добре в поривисти условия.

Впечатляващите системи от микрофонни решетки на Sony подсигуряват, че XM5 реализират такова качество на диалозите, което най-добре се разказва като „ образцово “. Шумът от вятъра е редуциран до най-малко, а двата края на диалога са ясни и лесни за следене при всички диалози, които извършени от Tom’s Guide. Въпреки това режимът на бистрота на Sony е този, който краде шоуто, предоставяйки до 20 равнища на намаляне на близките звуци.

Победител: Bose 700

Живот на батерията

Жалко е, че Bose не съумя да реализира по-добър живот на батерията, когато пусна флагмана 700 през 2019 година. Макар и с респектираща за това време стойност на живота на батерията, той доближава най-много 20 часа с включен ANC (и не можете да го изключите), което наподобява криво-ляво по днешните стандарти. Това е задоволително количество, с цел да се забавлява всеки постоянно пътуващ до и от дестинацията си, макар че според от това в коя част на света се е отправил, ще би трябвало да разчита доста на бързото зареждане (15 минути за до 3,5 часа работа).

Sony WH-1000XM5 устоят 30 часа сред зарежданията, в случай че оставите дейното шумопотискане включено, а в случай че го изключите, времето ще нарасне до 40 часа. XM5 се нуждаят от 3,5 часа, с цел да преминат от положение на нулево до цялостно зареждане, когато се зареждат посредством USB-C, и могат да „ съберат “ сила за час работа след към 10 минути зареждане. XM5 са съвместими и с USB-PD (Power Delivery) и заредени по този метод могат да получат сила за до 3 часа работа единствено след три минути.

Победител: Sony WH-1000XM5

Заключение:

Bose 700Sony WH-1000XM5Цена и стойност (5)44Дизайн (15)1313Контрол (10)89Качество на звука (20)1820Активно шумопотискане (20)2019Специални варианти (15)1215Качество при позвънявания (5)54Живот на батерията (10)79Общ резултат (100)8793

Ако задачата е качеството на звука, WH-1000XM5 на Sony са абсолютният победител. Освен това те са по-убедителните слушалки като цяло. Прогресивните промени, които Sony прави в своята ANC технология с всяко ново потомство значат, че това са новите крале на пазара на слушалки.

Ако обаче в действителност желаете единствено най-хубавото в класа интензивно шумопотискане за полети на дълги дистанции, да вземем за пример, Bose 700 би трябвало да е вашият избор. Тези стройни на тип слушалки са проектирани да се оправят с близките звуци в целия честотен набор, като в същото време обезпечават превъзходен (но не и звезден) тон и цялостна функционалност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР