И Берлин вече не иска да подкрепя с двигатели с

...
И Берлин вече не иска да подкрепя с двигатели с
Коментари Харесай

Немският двигател не иска да умре

И Берлин към този момент не желае да поддържа с мотори с вътрешно горене през 2035 година в Европейския съюз. Това е отношение, което разсънва измежду индустриалците остарелия спор, който в никакъв случай не се е затварял сред прехода и разрива, отбелязва Филип Есканде, стопански публицист в разбор за le monde.

Германската автомобилна промишленост желае пролонгация за своите бензинови мотори, наказани от Европейската комисия да бъдат заровени през 2035 година. Поне това разбираме от обрата, който Брюксел вижда, откакто Берлин заплашва повече да не утвърждава планувано за тази дата прекъсване на термичните мотори.

Германският министър на превоза Фолкер Висинг, гневен бранител на мощната немска автомобилна промишленост, се възползва от политическата смяна в Италия, с цел да сътвори тази опасност, само че неговото отношение разсънва остарелия, безконечен спор: Трябва ли безпределно да подобряваме бензиновите мотори, да ги оборудваме с по този начин нареченото " чисто " гориво или да ги забраняваме? По отношение на нововъведенията, новото, в този случай електрическият автомобил, постоянно се стреми да убие остарялото, с цел да го размени, разяснява журналистът. Това не постоянно е дейно и постоянно лишава повече време от предстоящото. Но когато екологичните ограничавания тласкат политиците да ускорят темпото, би трябвало да последва реакцията на производителите. Но с какво движение?

Повечето производители към този момент са възнамерявали прекъсването на производството на мотори с вътрешно горене за 2030 година или даже преди този момент. Но някои огромни немски експортьори, като BMW или Mercedes, даже Volkswagen, желаят да продължат да продават своите седани по целия свят, защото единствено Европа е сложила условие за толкоз близка дата.
 Отложиха разглеждането на възбраната за продажба на коли с изкопаеми горива след 2035 година
Отложиха разглеждането на възбраната за продажба на коли с изкопаеми горива след 2035 година

България, Полша и Италия са против
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР