И аз, и премиерът имаме подкрепа от близките си. Продължаваме

...
И аз, и премиерът имаме подкрепа от близките си. Продължаваме
Коментари Харесай

Лена Бориславова за компроматите: И аз, и премиерът имаме подкрепа от близките си

И аз, и министър председателят имаме поддръжка от околните си. Продължаваме напред!

Това съобщи началникът на кабинета Лена Бориславова в отговор на въпроса по какъв начин се отразява върху тях компроматната война, обвързвана с виеокадри и фотоси.

Как смятате да отговорите на офанзивите против вас, запита я Лора Крумова

„ Това е единственото доказателство, че очевидно в действителност нещата, които вършим, са подразнили хората, които финансират тези медии “, отвърна Бориславова.

„ Човек в никакъв случай не може да е квалифициран за тази офанзива, само че ние продължаваме напред “, добави тя.

Колкото до мнението на самият министър-председател по тематиката, тя сподели, че той счита, че " това не са въпроси, които са от голяма важност за политиката на страната ".

Говорителката на кабинета на Петков бе помолена да разяснява и спътуването премиера до Солун с правиителствения аероплан:

„ Това беше районно събитие, с всички районни водачи и държавни глави, с присъединяване на Шолц и Шарл Мишел (Б.Р. Кирил Петков липсва от всички фрагменти на формалните срещи, както и на формалната вечеря и формалната снимка). Можеше да се употребяваме и с по-малък аероплан, само че той беше употребен с президента. Алтернативният вид бе да пътуваме 8 часа с кола (Б.Р. пътят до Солун с автомобил е 3 часа), до момента в който страната е в рецесия и да не се вземат решение други задания “, сподели тя.

„ Когато жълтата медия се засилва, това е доказателство, че има късмет и вяра същинската смяна да се случи. Не знам кой стои зад всичко това, има най-малко няколко субекта, които може да стоят зад сходна офанзива. Разговаряхме с премиера по тази тематика и с околните си хора. Имаме цялостната им поддръжка “, сподели тя.

„ Мисля, че господин Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше тази коалиция. „ Продължаваме промяната “ застава твърдо зад личността на Кирил Петков като министър председател, тъй като той може със своята увереност и мощна воля да не разреши източване на държавни пари и корупционни покупко-продажби ", акцентира в „ На Фокус” началникът на кабинета Лена Бориславова.

На въпрос дали е допустима ротация, в която Асен Василев да стане министър-председател, а Петков финансов министър, началникът на премиерския кабинет съобщи: „ Не я изключвам, само че не сме я обсъждали. "

„ Ако се фокусираме върху образеца, който е прочут на цялото общество – приказвам за избора за шеф на Българска народна банка. Там доста ясно видяхме кой е съдружният сътрудник, който се държи властническо, който тропа по масата и споделя или тази персона, или никой различен ", добави тя.

Бориславова разяснява изявлението, което водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов даде пред Радио Дарик по-рано в неделя.

„ Моето усещане от изявлението с господин Трифонов е, че той моли по какъв начин другите съдружни сътрудници би трябвало да се вслушат в него и по какъв начин те би трябвало да са виновни. Той не носи отговорност за това, което се случва и в случай че не е неговото, не може да е нищо друго. В момента сътрудниците от Има Такъв Народ не престават да не си подвигат телефоните и не можем да обсъждаме каквито и да било разновидности за ръководството и обединението ", добави началникът на кабинета на премиар

„ Не мога да разясня какви са аргументите Трифонов да вземе това решение. За мен това не е бюджетът, тъй като аз персонално преди Министерски съвет се бях обадила на господин Балабанов в 20:00 ч. вечерта и го питах дали да чакаме изненади. Той ми отвърна, че не се чакат “, поде тя.

По думите й идващия ден на съвещанието на Министерски съвет е имало тряскане на порти и грозно държание от страна на Има Такъв Народ, до момента в който се е решавал бюджетът.

Според нея държанието на Слави Трифонов и партията му е аморално.

„ Политическа партия застава твърдо зад личността на Кирил Петков като министър председател, тъй като той е индивидът, който може със своята увереност и мощна воля да не разреши да има корупционни схеми и източване на бюджет “, сподели Бориславова.

Тя не изключи опцията още веднъж с Има Такъв Народ да се седне на масата на договарянията и да има ротация в постовете в Министерски съвет.

„ Хората в Народното събрание би трябвало да решат дали желаят да са на страната на тъмното, непрозрачното или ще се избере виновното държание, където всеки народен представител се регистрира не пред своя водач, а пред жителите “, сподели тя.

„ Когато някой реши да разисква хипотезата да сменим премиера, излезе с кандидатура и това е човек, който в действителност ще се бори с корупцията, то тогава може да го обсъдим “, съобщи Бориславова.

„ Да си в тази четворна коалиция не е елементарно. Това носи своята болежка. Нашият избор е да забележим дали може да продължим да работим по този метод и можем ли да продължим напред. Няма да гласуваме оставките, преди да се реши въпросът с бюджета “, сподели тя.

Бориславова сподели, че събитията с Има Такъв Народ са станали прекомерно скоро, само че тя продължава да моли към депутатите да гласоподават по съвест за актуализацията на бюджета.

По думите й сега Политическа партия продължава да търси съидейници измежду народните представители: Не обещаваме постове или парични суми “, безапелационна бе тя.

Бориславова разяснява като „ нечиста сделка “ това, че Андрей Гюров е спряган за предстоящ началник на Министерство на вътрешните работи.

Според нея Политическа партия има ценностни разлики с някои от съдружните сътрудници.

„ Трифонов през днешния ден постави неимоверни старания да се разграничи от инспекцията на „ Капитан Андреево “. Той също като Борисов като че ли му е бил спрял тока и не е бил осведомен със протичащото се “, съобщи Бориславова.

Според нея Слави е по-вероятно да е напуснал обединението поради протичащото се на „ Капитан Андреево “, а мотивът му е Северна Македония – тематика, с която той се заиграва доста добре.

„ Абсурдно е, че Петков ще съобщи българския интерес “, безапелационна е тя.

„ Изненада ме, че Слави твърди, че не знае какво се случва на „ Капитан Андреево “. Струва ми се необичайно. Със сигурност повода не е Северна Македония “, добави тя.

По думите й въпросът за РСМ ще бъде решен в Народно събрание, а по отношение на бележката – „ това е неуместно “.

Според нея Рашков е най-подходящ претендент за КПКОНПИ. „ Това ще е забавно доказателство за това от коя страна на този вододел ще застанат депутатите от това Народно събрание “, сподели тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР