И Австрия се обяви против присъединяването на България към Шенгенското

...
И Австрия се обяви против присъединяването на България към Шенгенското
Коментари Харесай

И Австрия се обяви против присъединяването на България към Шенген

И Австрия се разгласи срещу присъединението на България към Шенгенското пространство.

В изявление за в. „ Курир “ вътрешният министър на страната Герхард Карнер съобщи, че е срещу включването на Хърватия, Румъния и България към Шенген, както прикани тази седмица Европейската комисия. Така Австрия става четвъртата страна, която е срещу присъединението ни.

Тази седмица Европейската комисия изрече поддръжка към разширението на Шенгенско пространство и присъединението България, Хърватия и Румъния. Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон съобщи в сряда, че екрайно време трите страни да бъдат признати. От Брюксел приканиха страните от Европейски Съюз да разрешат на България, Хърватия и Румъния да влязат в Шенген.

Съпротивата обаче нараства и Австрия към този момент също е измежду съперниците на разширението. В изявление за вестник „ Курир “ вътрешният министър на страната Герхард Карнер разяснява, че в този момент не е време да се гласоподава за разширението на Шенгенското пространство, в случай че системата на външните граници не работи.Конкретната причина за съпротивата е потокът от бежанци, който се влива в Централна Европа през Балканите. Повече от 90 хиляди мигранти към този момент са били арестувани в Австрия тази година, 75 хиляди от които не са били регистрирани в друга страна от Европейски Съюз, съгласно Министерството на вътрешните работи.

Очаква се разширението да бъде гореща тематика на специфичната среща на вътрешните министри идната седмица. СпоредГерхард Карнер разширението на развалена система не може да работи, защото обстановката в Европа демонстрира кристално ясно, че отбраната на външните граници се е провалила.

Така Австрия става четвъртата страна след Нидерландия, Швеция и Дания, която е срещу влизането ни в Шенген. Гласуването в Брюксел би трябвало да се организира на 8 декември, като за присъединението се изисква единогласие.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР