И Албания победи България. Този път с 2:0 в Тирана.

...
И Албания победи България. Този път с 2:0 в Тирана.
Коментари Харесай

Националите ни с нови антирекорди и загуба в Албания

И Албания победи България. Този път с 2:0 в Тирана. Мачът се игра на модерния стадион “Еър Албания ”, на който участваха към 16000 фенове. Головете за домакините означиха Лачи в 41′ и Мучи в 81′. Националите ни доближиха до ново “постижение ”. Домакините победиха за пръв път България от 60-те години на предишния век.

Всичко гореспоменато наподобява обикновено на фона на съоражението, на което се игра срещата. Стадионът-красавец бе намерено преди 4 години, като е коствало на държавното управление 85 милиона евро. По всичко проличава, че средставата са правилно и изцяло вложени, с цел да може стадионът да е един от достойните за европейски клубни финали. От друга страна считам всеки един от читателите ни знае в какво положение се намират стадионите и спортните бази в България. Визията и качеството им изцяло дава отговор на последното ни място в групата на тазгодишните квалификации.

 Снимка: БГНЕС / EPA/Zsolt Czegledi HUNGARY OUT

Да се върнем към другарската среща. Селекционерът на “лъвовете ” Младен Кръстаич направи шест промени по отношение на загубата от Литва (0:2) от квалификациите за Евро 2024 преди три дни. Под рамката на мястото на Иван Дюлгеров стартира Димитър Митов. Иван Турицов, Алекс Петков, Симеон Петров, Лукас Петков и Георги Русев също откриха място измежду титулярите. Те се появиха за сметка на Кристиан Димитров, Виктор Попов, Ивайло Чочев, Андриан Краев и Преслав Боруков. Както и против литовците, от първата минута стартираха Валентин Антов, Марин Петков, Илия Груев, Спас Делев и капитанът Кирил Десподов.

Срещата стартира с лек напън на домакините, които захождаха към наказателното поле пред Димитър Митов. В десетата минута Арлинд Айети стреля с глава след центриране отляво, само че българският вратар улови без проблеми. В 22-ата минута нашите отвърнаха с удар на Спас Делев, спрял се в ръцете на Томас Стракоша. След десетина минути Ернест Мучи опитва рефлекса на Митов по диагонала.

В 35-ата минута Спас Делев напусна терена на носилка и Младен Кръстаич трябваше да прави насилствена промяна – на мястото на нападателя на Лудогорец влезе Мартин Минчев.

В 41-ата минута Албания откри резултата. Акция отляво на “орлите ” приключи с прострелно центриране на Мюрто Узуни, след което от близко Казим Лачи откри мрежата – 1:0 за домакините. Полузащитникът на Спарта (Прага) осъществя съвсем на празна врата, със мощен шут пред погледите на падналите на земята Валентин Антов и Димитър Митов.

След почивката нашите погледнаха по-смело към вратата, имаха и една-две обстановки, изключително добра бе тази пред резервата Христо Иванов.

В 81-ата минута Албания удвои своята преднина. Ернест Мучи напредна през центъра и от двайсетина метра простреля с прекрасен удар Димитър Митов, който се скара на сътрудниците си от отбраната и полузащитата, че са оставили нападателят на Легия (Варшава) да шутира необезпокоявано. След това мачът се доиграваше, с цел да пристигна последният съдийски сигнал, посрещнат с локален поп-фолк и наслада от домакините.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР