И ако някой си мисли, че Джа Морант е останал

...
И ако някой си мисли, че Джа Морант е останал
Коментари Харесай

ESPN избра своя Новобранец на годината

И в случай че някой си мисли, че Джа Морант е останал отвън светлината на прожекторите от дебюта на Зайън Уилямсън, то въобще не е по този начин. Гардът на Мемфис е абсолютният любимец за премията " Новобранец на годината " съгласно американската медия ESPN.

70 публицисти от медията са дали своя избор в неофициална анкета за влиятелната премия на новобранците, а резултатът е пределно явен - единомислещо решение със 70 гласа в интерес на Джа Морант. Гардът на Мемфис води отбора си към плейофите преди прекъсването на сезона, като за 59 мача реализира приблизително по 17.6 точки, 3.5 битки и 6.9 асистенции за 30 минути на мач. Крилото на Пеликанс Зайън Уилямсън се показва в действителност мощно, записвайки по 23.6 точки и 6.8 битки за 29 минути на дуел, само че изигра единствено 19 мача досега поради проблеми с травми.

In our Rookie of the Year poll, all 70 members gave Ja Morant their first-place votes

MORE: https://t.co/XV638wky0d pic.twitter.com/8tT0CKS9R2
— ESPN Australia & NZ (@ESPNAusNZ) March 24, 2020
Трети в класацията остава гардът на Маями Кендрик Нън, който не бе определен в Драфт 2019, само че се показва чудесно от началото на сезона и е основна фигура в ротацията на Хийт - 15.6 точки и 3.4 асистенции за 30 минути приблизително на мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР