Хюстън Астрос добави още една силна ръка в своята питчерска

...
Хюстън Астрос добави още една силна ръка в своята питчерска
Коментари Харесай

Избор №1 в драфта през 2011 г. подсили шампионите

Хюстън Астрос добави още една мощна ръка в своята питчерска ротация, като притегли избор №1 в драфта на МЛБ през 2011 година Герит Коул. Шампионите подписаха договорка с досегашния тим на 27-годишния десничар Питсбърг Пайрътс, като част от която " пиратите " ще получат четирима играчи на " астронавтите " – питчерите Джо Мъсгроув и Майкъл Фелис, третия бейзмен Колин Моран и аутфилдера Джейсън Мартин.

" Да продадем Герит Коул не беше елементарно решение. Признателни сме на Герит за всичко, което е направил за нашия клуб. Особено за неговата значима роля в състава, който стигна до плейофите през 2013-2015 година – разяснява генералният управител на Пайрътс Нийл Хънтингтън. – Сдобихме се с четирима качествени млади играчи, трима от които ще бъдат съществена част от отбора ни през 2018 година Това е значима стъпка към задачата да върнем плейофите при почитателите в Питсбърг. "

The rich get richer. The defending champs reportedly acquire Gerrit Cole from the Pirates.

(via @Ken_Rosenthal & @TBrownYahoo) pic.twitter.com/uktNfqAuiI
— FOX Sports: MLB (@MLBONFOX) January 13, 2018
По-рано тази зима Коул бе мечтан от Ню Йорк Янкис. От Бронкс обаче не се съгласиха на замяна, в която да включат който и да е от своите четирима топталанти – Глейбер Торес, Джъстъс Шефилд, Естеван Флориал и Мигел Андухар, и по тази причина договарянията пропаднаха. Само преди три дни пък самият Коул подписа нов 1-годишен контракт с Питсбърг на стойност $6,75 млн.

" Не бих споделил, че си глътнах езика, само че несъмнено бях шокиран – описа пред в. " Питсбърг Трибюн-Ривю " Герит, който научил за прехвърлянето си по време на вечеря за рождения ден на брачната половинка си Ейми. – Хората идват и си отиват. Това е част от бизнеса на бейзбола. Колкото до Пайрътс, тимът явно има вяра, че в бъдеще ще извлече дивиденти от това, което получава в подмяна. Клубът желае да се състезава и очевидно счита, че това е вярната посока. "

Очаква се в Хюстън Герит Коул да бъде употребен като запалител №3 зад асовете Далас Кайкъл и Джъстин Верландер. В ротацията на първенците през предишния сезон бяха още Чарли Мортън, Ланс Маккълърс-младши и Брад Пийкок, с чиито общи старания Астрос стигна до първата си купа в Световните серии.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР