Хюндай Моторспорт потвърди днес, че тимът ще участва в рали

...
Хюндай Моторспорт потвърди днес, че тимът ще участва в рали
Коментари Харесай

Хюндай ще участва в Хърватия в памет на Брийн

Хюндай Моторспорт удостовери през днешния ден, че отборът ще взе участие в рали “Хърватия ” с два автомобила, карани от Тиери Нювил и Есапека Лапи. Участието на отбора не беше несъмнено след съдбовния случай от предходната седмица, в който почина водачът на Хюндай Крейг Брийн, чието заровени е на следващия ден.

Семейството на Крейг, както и навигаторът му Джеймс Фултън са декларирали на шефа на отбора Сирил Абитебул, че желанието им е отборът да започва в Хърватия в памет на Брийн. А ФИА разгласи, че изтегля до края на годината от приложимост номера на Крейг - 42.

“След деликатно обмисляме, взехме решение да участваме в рали “Хърватия ” - съобщи Абитебул. - Ще го създадем в памет на Крейг, да почетем него, пристрастеността му към ралитата и памет на спортния му дух. ”
 Погребението на Крейг Брийн ще е на следващия ден Погребението на Крейг Брийн ще е на следващия ден
Абитебул удостовери, че отборът ще взе участие с две коли и добави, че те ще са със “специална разцветка за Крейг, фамилията, приятелите и почитателите му ”.
 Тиери Нювил с прочувствени думи след гибелта на Крейг Брийн Тиери Нювил с прочувствени думи след гибелта на Крейг Брийн
“След поредност от диалози всички ни споделиха, че най-хубавият метод да почетем Крейг ще е присъединяване ни в това рали, а не да се оттеглим от надпреварата, тъй че ще стартираме с мисълта за нашия съотборник, другар и необикновен играч ”, добави Абитебул.
 Крейг Брийн почина след случай по време на тест Крейг Брийн почина след случай по време на тест
Шефът на отбора добави, че главният детайл в разцветката на двете коли на Нювил и Лапи ще е ирландският байрак - в памет на Крейг Брийн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР