Hyundai преговаря с корейски банки за финансиране на блоковете в

...
Hyundai преговаря с корейски банки за финансиране на блоковете в
Коментари Харесай

Вечерни новини: Hyundai търси финансиране за реакторите в „Козлодуй“; Вдигат летищните такси в Бургас и Варна

Hyundai договаря с корейски банки за финансиране на блоковете в АЕЦ „ Козлодуй “
Hyundai Engineering & Construction Co.,Ltd., определена да строи 7-и и 8-и блок в АЕЦ „ Козлодуй “, беседва с корейското държавно управление и корейските държавни банки за финансиране на плана. От компанията обаче обявиха публично, че се притесняват от евентуално нечестни дейности от страна на избрани съперници.
Транспортното министерство подвига летищните такси в Бургас и Варна
Министерство на превоза, посредством подопечната си Главна дирекция „ Гражданска Въздухоплавателна Администрация “, предлага нарастване на таксите за потребление на летищата Варна и Бургас. Основната концепция е въздушните превозвачи да заплащат повече, с цел да се покачат приходите на „ Фрапорт “, концесионерът на двете морски аерогари. Основната цел е осъществяване на капиталовата стратегия на „ Фрапорт “, заложена в контракта за концесия с страната.
Събитието „ Преход на опциите – Стара Загора “ ще даде съответни отговори
Преходът е тук, опциите са тук. Зеленият преход малко или доста към този момент е почнал, колкото и сега да се приказва, че е нелепост и така нататък Дори и в чисто персонален проект доста огромна част от хората го вършат, санирайки личните си жилища – това е част от прехода като цяло.
Два региона в България са подобаващи за погребение на радиоактивни боклуци
В България през годините са правени огромни геоложки изследвания в цялата страна за съществуването на подобаващи геоложки обединения за погребване на радиоактивни боклуци (РАО). Съвременната процедура е сходни уреди за погребение да се построяват в дълбоки, постоянни геоложки обединения, като евентуалните вместващи скали са гранити (Финландия, Швеция, Швейцария), плътни и глинести мергели (Франция, Белгия, Швейцария) или в подобаващи минни изработки (пример от Германия – в някогашна мина за рандеман на ферити).
„ Да не ви е бащиния? “: Шефът на КЗП понесе остри политически рецензии поради (без)действията си
Нов ден, ново развиване по тематиката с индексацията на мобилните услуги. 24 часа след формалното известие, че и третият телеком оператор – А1 – ще актуализира цените нагоре в отговор на високата инфлация народните представители поеха топката в своето поле и потеглиха в офанзива. Междувременно ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев стана обект на яростни и колоритни рецензии поради (без)действията си през последни години.
Куриерът Sameday ще влага още 13 млн. лева в автомати за колета
Куриерската компания Sameday планира да влага 13 млн. лева. в България през 2024 година в инсталиране на нови easybox кутии. Компанията има най-голямата мрежа от автомати за безконтактно приемане на колета в страната. Тя оперира в България публично от 2022 година
Гвоздейков подписа контракта с „ Експрес Сервиз “ за новите локомотиви
Министърът на превоза Георги Гвоздейков подписа контракта с българската компания „ Експрес Сервиз “ за доставката на 9 електрически маневрени локомотива. Стойността на инвестицията е в размер на над 10.5 млн. лева без Данък добавена стойност, а средствата се обезпечат по линия на Плана за възобновяване и резистентност. Договорът планува поддръжката на локомотивите за период от 15 години и образование на личния състав.
Възможно е сливане на ББР и Фонда на фондовете
Възможно е обединение на държавната Българска банка за развиване (ББР) и Фонда на фондовете, който ръководи финансовите принадлежности на Европейския съюз. Това стана ясно по време на съвещанието на икономическата комисия в Народното събрание, на което се обсъждаше подписания контракт сред България и Европейската капиталова банка (ЕИБ) за осъществяване на разбор на активността на двете институции за оптимизацията им.
Кабинетът утвърди 400 млн. лева за инфраструктурни планове на общините
Правителството обезпечава 400 млн. лева, с които да се финансират планове на общините. Средствата са утвърдени на днешното съвещание на Министерския съвет като спомагателен трансфер по бюджета на Министерство на районното развиване. Осигурени са за сметка на преструктуриране на разноските по централния бюджет за 2024 година
Междуведомствен съвет ще ревизира непознатите вложения в България
Междуведомствен съвет за скрининг на директните задгранични вложения ще ревизира задграничните планове, които са от голяма важност за националната сигурност на България. Той бе основан с промени в Закона за поощряване на вложенията с гласовете на съдружните сътрудници ГЕРБ, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР